Petak, 29. ožujka 2024.

Važne vijesti za Podravku iz EHF-a, svih 16 ekipa prolazi u daljnji krug Lige prvakinja

Iz EHF-a danas u poslijepodnevnim satima stigla je važna obavijest da će sve ekipe skupina A i B Lige prvakinja nastaviti natjecanje u daljnjoj fazi, odnosno osmini finala elitnog natjecanja.

Iz Podravka Vegete su poručili da je EHF svoju odluku obrazložio nemogućnošću odigravanja svih preostalih utakmica prve faze natjecanja.

– EHF je prilikom donošenja ove odluke uzeo u obzir napore svih klubova da se utvrde termini u kojima bi se odigrale utakmice zaostalih kola kao i trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom korona virusa – istaknuli su.

Nadalje EHF je istaknuo svoju odluku da ne prisiljava klubove sudionike na igranje utakmica u kojima bi za bilo koju momčad postojala obavezna karantena.

– Vodeći se prijašnjim situacijama u kojima nije bilo moguće odigravanje utakmica, EHF je slobodnom procjenom za sve preostale utakmice dodijelio bodove jednoj od momčadi, vodeći se pritom razlozima neodigravanja utakmice. Tako je Rukometnom klubu Podravka Vegeta dodijeljena pobjeda rezultatom 10:0 protiv Ramnicu Valcee – poručili su iz kluba.

Dodali su da je EHF u potpunosti svjestan da je ovakva procedura neuobičajena.

– Upravo iz tog razloga odlučeno je da se svih 16 momčadi grupne faze kvalificira u drugu fazu natjecanja te je dodao parove A8 protiv B1, B8 protiv A1, A7 protiv B2 i B7 protiv A2, već ranije predviđenim parovima osmine finala. EHF nije olako donio ovakvu odluku, ali procjena je europske krovne rukometne organizacije, da trenutna situacija i ograničenja onemogućavaju odigravanje svih preostalih utakmica – dodali su.

Osim toga u slučaju da se utakmice zakazane za razdoblje do 14. veljače ne mogu odigrati EHF će procijeniti pobjednika prema istom sustavu.

– To znači da će Podravka Vegeta nastaviti natjecanje u elitnom europskom natjecanju – zaključili su u klubu.

Izvor: RK Podravka Vegeta

 

 

zatvori