Petak, 19. travnja 2024.

USKORO MEGA RADOVI Pothodnik na Čardi i nadvožnjak na Peteranskoj samo su dio projekta drugog kolosijeka

Nadvožnjak kod Peteranske ceste, pothodnik ispod željezničkog prijelaza na Čardi, podvožnjak u Ulici Ivana Česmičkog samo su dio onoga što se planira izgraditi u okviru radova na drugom kolosijeku.

Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo, rekao je Dravi.info da su radovi na drugom kolosijeku već počeli u križevačkom kraju, a oni na našem području planirani su za proljeće.

Tomislav Golubić. Snimio Krešo Puklavec

– Prema najavama ono što će se prvo vidjeti kod nas kad počnu radovi je izgradnja nadvožnjaka od Đelekovečke ceste prema Peteranskoj cesti u Koprivnici. Odvijat će se paralelno s još nekim radovima vezanima za izgradnju samog drugog kolosijeka, uređenja zgrade kolodvora, novog pothodnika koji bi išao prema Zagrebačkoj ulici. Planirano je i zatvaranje pružnog prijelaza u Ulici Čarda gdje će se graditi pješačko-biciklistički pothodnik. Isto tako, planira se izgraditi potpuno novi podvožnjak ispod pruge od Pavelinske ulice prema Ulici Ivana Česmičkog i to u niveleti postojećem podvožnjaku kod Kauflanda gdje će se onda razmjestiti i raskrižje prema Koprivničkom Ivancu – objasnio je Golubić.

Dodao je da očekuju dosta velike radove i infrastrukturne zahvate koji će trajati dvije, tri godine, odnosno do 2023. godine i zahtijevati jako puno regulacija prometa i zatvaranja pojedinih prometnica.

>> PROBLEMATIČNO RASKRIŽJE Umjesto semafora, od Pavelinske prema Ulici Ivana Česmičkog radit će se novi podvožnjak

– Paralelno s tim radovima, odvijat će se i oni u sklopu projekta Aglomeracija Koprivnica pa ćemo zajedno s policijom, izvođačima radova i stručnim službama u Gradu dogovoriti da privremena regulacija bude izvedena na način da građani što manje osjete te radove koji se izvode – zaključio je Golubić.

zatvori