Četvrtak, 25. travnja 2024.

U policijskoj akciji zaustavljeno 65 teretnih vozila i 13 autobusa, utvrđen 51 prekršaj

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proteklog je tjedna provedena akcija pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da je u akciji kontrolirano 65 teretnih vozila i 13 autobusa. Tom prilikom utvrđen je 51 prometni prekršaj koji se odnosi na prometovanje teretnih vozila i autobusa.

Tako su policijski službenici najviše kazni napisali iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama za prekršaj nepropisno korištenje mobitela, njih čak 11. Osim toga zabilježeno je šest prekršaja nepoštivanja prometnog znaka te po tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te prekoračenje dopuštene brzine kretanja. Osim toga zabilježena su dva prekršaja nenošenja vozačke dozvole te po jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nepropisne radnje vozilom u prometu i nepropisnog parkiranja.

Između ostalog, policijski su službenici zabilježili i 21 prekršaj iz Zakona o radnom vremenu obveznim odnosima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu. Među prekršajima najviše, njih šest, bilo je prekoračenja dnevnog vremena vožnje. Uz to po pet puta vozači su zatečeni u prekršaju neposjedovanja tahografskog listića. Osim toga zabilježeno je po tri prekršaja nedozvoljenog dnevnog odmora, prekoračenja neprekinutog vremena vožnje i prekoračenja tjednog vremena vožnje te jedan prekršaj nepravilne uporabe tahografa.

– Prilikom nadzora autobusa utvrđena su dva prekršaja neposjedovanja tahografskih listića iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odnosima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu. Tijekom tjedna zabilježeno je devet prometnih nesreća od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom. Vozači teretnih vozila i autobusa nisu izazvali prometne nesreće, niti su sudjelovali u njima – zaključili su.

zatvori