Petak, 19. travnja 2024.

Stipić uoči utakmice osmine finala Hrvatskog kupa: Postavit ćemo se autoritativno, ali ne podcjenjivački

Nogometaši Slaven Belupa sutra će u sklopu osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa od 14 sati gostovati u Dubrovniku kod GOŠK-a, poručili su iz kluba.

Trener koprivničke momčadi Tomislav Stipić kazao je da u Hrvatskom kupu nemaju pravo na popravni ispit.

– Prošle smo godine osjetili sve prednosti ovoga natjecanja. Prvo smo kolo ove godine otvorili dobro i uspješno protiv Rudara, a tako želimo i nastaviti. Čeka nas jedan maksimalno motiviran protivnik, jedna ekipa koja je dobra kad osvoji loptu i ima prekide. Moramo se dobro pripremiti i ozbiljno odgovoriti na sve izazove koji su pred nama. Ovo je službena utakmica i nadamo se da će ona ući u pozitivnu arhivu ovog kluba. Mi ćemo s naše strane napraviti sve maksimalno motivirano da se s dugog puta iz Dubrovnika vratimo pjevajući – istaknuo je Stipić.

Dubrovčani se natječu u Trećoj Hrvatskoj nogometnoj ligi Jug, ali o opuštanju nema govora.

– Uz poštovanje prema protivniku koji je pobijedio BSK iz Bijelog Brda i koji je promijenio trenera te doveo pojačanja, mi smo prvoligaš i postavit ćemo se autoritativno, ali nikada ne podcjenjivački. Tamo želimo trčati s njima, osvajati duele protiv njih, želimo ih nadigravati i staviti pod stres. Jednostavno, mi smo ljudi koji žive od nogometa i koji imaju velike snove, a to se mora vidjeti u tih 90 minuta. Znamo da nekada trebamo biti strpljivi, znamo da takve ekipe mogu učiniti da je utakmica dugo otvorena i ne daj Bože napraviti iznenađenje, ali mi ne mislimo na to već samo na pobjedu i vjerujemo da je to dovoljno za prolaz – rekao je trener Slaven Belupa.

U Dubrovnik su se uputili svi igrači na koje Stipić može računati.

– Na put vodimo najboljih 18 igrača i dva golmana i to dovoljno govori o našem planu i cilju u ovoj utakmici – zaključio je.

zatvori