Subota, 20. travnja 2024.

Stipić uoči Gorice: Energijom i stavom moramo živjeti za pobjedu

Nogometaši Slaven Belupa danas će u 18 sati na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš ugostiti igrače Gorice.

Iz kluba su poručili da se utakmica igra u sklopu 20. kola Hrvatski Telekom Prve lige.

Ogled s trećeplasiranom momčadi prvenstva najavio je trener Farmaceuta Tomislav kazavši da je Nogometni klub Gorica moderna i inovativna organizacija.

– Shvatili su da biti “cool” znači biti uspješan te da se u nogometu ne živi od tradicije. Uklonili su sve konzervativne prepreke i predrasude, dali dom različitim kulturama i nacijama te tako si stvorili zavidan identitet u vrhu hrvatskog nogometa. Promijenili su trenera, jer smo svi mi prolazni putnici, ali su zadržali strukturu na i izvan terena. Čestitam im na do sada ostvarenom uspjehu – istaknuo je trener.

Koprivničku momčad čeka teška utakmica protiv ekipe s kojom ove sezone imaju skor 1:1.

– Mi se borimo za ostanak, a Gorica za Europu i to će se vidjeti na terenu jer je nogomet pravedan. Svi smo vidjeli u Osijeku da smo po igri bili tako blizu, a po rezultatu tako daleko. Biti simpatičan u nogometu znači biti neuspješan. To je timski sport i mi smo jaki koliko nam je jaka najslabija karika u momčadi – kazao je Stipić.

Dodao je da Slaven mora biti otporniji na pritisak kada se utakmica lomi te da energijom i stavom njegovi momci moraju živjeti za pobjedu.

– Naše misli idu u tom smjeru, to su karakteristike i vrline koje nam mogu pomoći da dođemo do našeg cilja protiv Gorice – zaključio je.

zatvori