Snimio Valentino Štefanek.
Martina Dalić je nova predsjednica Uprave Podravke.

– Moj mandat se nastavlja na mandat pokojnog Marina Pucara i traje do veljače iduće godine. Moji prvi potezi bit će vezani uz upoznavanje s cijelom situacijom i ljudima. U tijeku je priprema novog srednjoročnog strateškog plana, dolazim s ciljevima da poslove koji se rade završimo i da nadoknadimo eventualne zaostatke – rekla je Dalić.

Kazala je da razmišljanja o rekonstrukciji Uprave nisu samo njezina, a o njima u ovom trenutku ne razmišlja.

– Moj cilj je kako u što kraćem roku ponovo vratiti jednu dinamiku, nadoknaditi vrijeme u kojem se čekalo da se odabere novi predsjednik Uprave i sa što većom energijom nastaviti ići naprijed – zaključila je Dalić i napomenula da je izabrana jednoglasnom odlukom članova Nadzornog odbora.

Snimio Valentino Štefanek.

Podsjetimo, u užem izboru za šefa Podravke uz Dalić su bili još član uprave za financije Davor Doko i potpredsjednik Europske federacije proizvođača u akvakulturi Goran Markulin, a u tom se kontekstu spominjao i šef Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

>> Tko će na čelo Podravke? U igri Burilović, Dalić, Markulin i Doko

No, podrška od strane premijera Andreja Plenkovića prevagnula je da jedna od najvećih hrvatskih prehrambenih kompanija po prvi puta na čelu ima žensku osobu. Njezinu je novu ulogu na današnjoj sjednici potvrdio Nadzorni odbor Podravke.

 

Izjave novog vodstva Podravke

Objavljuje Drava.info u Srijeda, 3. veljače 2021.