Četvrtak, 18. travnja 2024.

REKORDER VIKENDA Vozač na Valentinovo napuhao 2,16

Tijekom vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća i sankcionirano 236 prometnih prekršaja.

Iz policije poručuju da su uzroci prometnih nesreća bili brzina neprimjerena uvjetima, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno uključivanje u promet i ne držanje životinje pod nadzorom.

Kada je riječ o prometnim prekršajima, u policiju ističu da je najviše bilo prekoračenja dopuštenih brzina kretnja, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa,
zatim vožnje pod utjecajem alkohola, nepropisne upotrebe mobitela te prekršaji odbijanja ispitivanja prisutnosti alkohola i droga u organizmu.

Što se tiče najveće koncentracije alkohola, ona je zabilježena na Valentinovo u 00:25 u Pavelinskoj ulici u Koprivnici kod 33-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,16 promila.

U policiji napominju da je tijekom pojačanog nadzora vikendom izvršen i nadzor 81 mladog vozača. Mladi vozači počinili su 18 prometnih prekršaja, a najviše je bilo prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

zatvori