Srijeda, 24. travnja 2024.

POJAČANI NADZOR PROMETA ZA VIKEND U prvih 11 dana veljače zabilježeno čak 17 prometnih nesreća

Policijski službenici u prvih 11 dana veljače na području Podravine i Prigorja zabilježili su 17 prometnih nesreća od čega su četiri bile s ozlijeđenim osobama.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da je najčešća vrsta prometnih nesreća bilo slijetanje vozila sa ceste. Najčešći uzrok njihovog događanja bila je brzina neprimjerna uvjetima. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su četiri prometne nesreće, dok su mladi vozači izazvali jednu prometnu nesreću.

U policiji napominju da je tijekom vikenda zabilježeno osam prometnih nesreća, a bile su češće od osam do 11 sati i od 20 do 21 sat.

– Vikendom je zabilježeno 50 posto prometnih nesreća radi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 50 posto prometnih nesreća zbog neprimjerene brzine, odnosno njih sedam – naglasili su u policiji.

Kako bi tijekom predstojećeg vikenda stanje sigurnosti u cestovnom prometu bilo povoljno, Policijska uprava koprivničko-križevačka od danas pa sve do ponedjeljka provodit će pojačan nadzor prometa.

Policijski će službenici tako nadzirati brzinu kretanja vozila, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, droga ili lijekova, upravljanje vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i auto-sjedalica za djecu te sve ostale prekršaje cestovnog prometa.

zatvori