Četvrtak, 25. travnja 2024.

Podravka Vegeta u prvoj utakmici pod vodstvom Pranjića svladala Sesvete

Podravka Vegeta s uvjerljivih 42:23 svladala je u Sesvete Agroproteinku u 16. kolu Prve hrvatske rukometne lige za žene.

Utakmica se igrala danas u dvorani Gimnazije Sesvete, a Podravku je prvi puta vodio trener Antonio Pranjić koji je preuzeo kormilo kluba nakon preranog odlaska trenera Zlatka Saračevića.

Pranjić će voditi koprivničke rukometašice do kraja sezone, a uoči utakmice za klupske je stranice kazao kako je dogovor u klubu da u ovim teškim trenucima za cijelu ekipu i klub, moraju biti jaki i nastaviti raditi na onim temeljima koji su dosad postavljeni.

– Obećali smo jedni drugima da će svaki gol, svaka pobjeda i svih 60 minuta svake utakmice koja slijedi biti posvećeni našem treneru Zlatku Saračeviću. Želimo i moramo biti jaki da nastavimo hrabro koračati prema ostvarenju onih ciljeva o kojima smo zajednički sanjali – rekao je trener uoči utakmice.

Od početka utakmice igračice Podravke uspostavile su dominaciju na terenu. Zadravec već u sedmoj minuti diže Podravku na 4:1. U 12. minuti koprivničke rukometašice pogotkom Džono dolaze u vodstvo 8:1. U nastavku, koprivničke rukometašice zadržavaju jak tempo te u 18. minuti Karlovčan postiže pogodak za 13:4, odnosno plus devet Podravke. Dobra igra nastavila se do kraja poluvremena koje završava 20:9 za Podravku.

Siloviti start Koprivničanki u nastavku, već u prvom napadu uzimaju loptu domaćim igračicama te Mugoša zabija za 21:9. Franušić u 40. minuti diže vodstvo na 28:14. Podravkašice u nastavku utakmice polako podižu rezultatski plus pa tako Buljan iz sedmerca u 48. minuti postiže pogodak za plus 15, rezultat je 33:18. Četiri minute kasnije još jedan sedmerac za Podravku, no Carlos ne uspijeva postići pogodak. No ne uspijevaju ni domaće igračice na drugoj strani, što je znala iskoristiti Jandrašić koja iz polukontre zabija za vodstvo Podravke 37:19. Koprivničke rukometašice mirno utakmicu privode kraju te i više nego zasluženo pobjeđuju rezultatom 42:23.

zatvori