Četvrtak, 25. travnja 2024.

Održana koordinacija klubova članova uoči sjednice Županijske skupštine

Prva ovogodišnja sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije održat će se online 25. veljače, a na dnevnom redu bit će 32 točke.

Tom prilikom održana je koordinacija klubova članova, a župan Darko Koren objasnio je da je model online sjednice u aktualnim epidemiološkim okolnostima prihvatljiviji od sastanka uživo te da otklanja sve potencijalne zdravstvene rizike kojima bi bili izloženi članovi Skupštine.

– Ako se promijene okolnosti te popuste mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite, postoji mogućnost da se sjednica održi i uživo, no s današnje perspektive smatramo da treba i dalje biti vrlo oprezan te rizik od potencijalne zaraze koronavirusom svesti na minimum. Voljeli bismo da se sjednica može održati u fizičkom obliku, prostor je rezerviran ako dođe do promjene, no za sada smo kod stajališta da je sigurnije da sjednica bude online – objasnio je Koren.

Kada je riječ o dnevnom redu, na njemu će se između ostalog naći i izmjene i dopune proračuna za 2021.godinu i projekcija za 2022. i 2023. godinu kako bi se rebalansom raspodijelila sredstva dobivena nakon završetka sudskog procesa s Republikom Hrvatskom vezanog uz naplatu potraživanja po osnovi javno-privatnog partnerstva za koprivničku Gimnaziju.

– U nagodbi s državom smo prihodovali 9,2 milijuna kuna i dio tih sredstava ćemo iskoristiti za uvođenje TIM-a 2 Hitne medicinske službe u sklopu đurđevačke Ispostave Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije čime će se dodatno ojačati zdravstveni sustav županije te osigurati još veća kvaliteta zdravstvene zaštite za stanovnike grada Đurđevca i okolnih općina – naglasio je župan.

Spomenimo da su koordinaciji uz župana i predsjednika Skupštine Željka Pintara, prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Marina Horvat, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, članica kluba SDP-a i HL-a Marija Vukobratović, član Kluba nezavisnih Mijo Bardek te predsjednik kluba članova HSU-a, HNS-a, a ujedno i nezavisni član tog Kluba, Matija Zamljačanec.

Izvor: kckzz.hr
zatvori