Četvrtak, 28. ožujka 2024.

NOVA SEZONA, NOVI TRENER Poznato lice sjeda na klupu Podravka Vegete

Na sjednici Nadzornog odbora Rukometnog kluba Podravka koja je danas održana u službenim prostorijama kluba, jednoglasno je odlučeno da će Podravka Vegetu kroz sportske ciljeve zacrtane za novu sezonu voditi trener Neven Hrupec.

– Osjećaj je nevjerojatan. Emocije se ne mogu opisati tako jednostavno, ali ja sam izuzetno sretan i u ovom trenutko ne mogu vjerovati da ću se vratiti kući nakon toliko godina. Trebat će vremena da shvatim da je zaokruženo jedno dugo razdoblje rada u inozemstvu i da sam ponovno dobio priliku vratiti se svojoj kući, obitelji i u svoj klub koji me stvorio kao trenera. Ciljevi koji će biti postavljeni pred mene bit će izazov kojem se radujem i siguran sam da ćemo napraviti sve i uložiti maksimalne napore da ih i ostvarimo. Svjestan sam odgovornosti i težine ovakvog izazova, ali se osjećam jako motivirano i jedva čekam da se vratim. Ovim putem želim zahvaliti RK Podravki na ukazanom povjerenju i trudit ću se da svo svoje znanje i iskustvo stavim na raspolaganje klubu te da predanim i odgovornim radom doprinesem dobrim rezultatima kluba na svakom nivou – rekao je trener Neven Hrupec za klupske stranice.

Podsjetimo, s trenerom Zlatkom Saračevićem je bila potpisana trogodišnja suradnja.

– U prvoj sezoni u Koprivnici vratio je Podravka Vegetu u najelitnije europsko natjecanje. Prošle je sezone ekipa stigla do polufinala EHF Kupa nakon 12 godina, ali nažalost Covid je izbrisao rezultate cijele sezone, kako u Europi tako i u domaćoj ligi i Kupu. U aktualnoj sezoni cilj je bio prolazak u sljedeću fazu Lige prvakinja kao i osvajanje dvostruke krune. Zbog brojnih poteškoća u treniranju i ozljeda koje je donijelo pandemijsko razdoblje, europski ciljevi neće biti ispunjeni, a preostala su još dva, Kup i Prvenstvo Hrvatske. Zbog svega navedenog, klub je odlučio trogodišnju suradnju s trenerom Zlatkom Saračevićom po završetku sezone prekinuti – objašnjavaju u klubu.

Vjeruju da će i do kraja sezone biti posvećen ekipi pred kojom su još dvije europske utakmice i da će ove godine u Koprivnicu zajedno sa stožerom donijeti dvostruku krunu koja je na početku i bila zacrtana uz već spomenuti, ali ipak neostvareni cilj u Europi.

– Do kraja sezone radit ćemo najbolje što možemo, a cilj je i ove godine, dvostruka kruna u Kupu i Prvenstvu Hrvatske – kazao je Saračević.


Profesor Neven Hrupec rođen je u Koprivnici, 10. studenog, 1974. godine. Diplomirao je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, usmjerenje rukomet, a osim profesorskog iskustva na svom profesionalnom putu educirao se i kao trener. Kruna tog predanog rada je i EHF-ova Master Coach licenca.

Svoj profesionalni put je još 1998. godine započeo u Podravkinoj školi rukometa. 2000. godine je postao pomoćni trener prof. Ivanu Palu, a u tom je razdoblju s Podravkom sudjelovao i u najelitnijem europskom natjecanju, Ligi prvakinja. Iste te godine natjecao se i u EHF kupu, kao pomoćni trener te od veljače 2003. kao glavni trener prve ekipe. Svoj trenerski put s prvom ekipom nastavlja u Podravka Vegeti od 2010.-2013. godine. U to je vrijeme Podravka Vegeta bila u top-12 Lige prvakinja u Europi, a osvojeno je i 2. mjesto u Regionalnoj ligi kao i tri uzastopne krune u kupu i prvenstvu. Ukupno je s Podravkom osvojio četiri prvenstva i četiri kupa te je čak četiri puta došao do grupne faze u Ligi prvakinja. Od 2004. godine do 2010. Hrupec je bio i izbornik Ženske juniorske rukometne reprezentacije Hrvatske, a 2009. je na Mediteranskim igrama u Italiji osvojio zlatnu medalju.

Osim bogatog iskustva koje je stjecao u najtrofejnijem ženskom rukometnom klubu u Hrvatskoj, posljednjih osam godina trenerski zanat je brusio u inozemstvu, najprije kao izbornik Ženske talijanske rukometne reprezentacije. Nizali su se rezultati i u klupskom rukometu, s inozemnim klubovima poput talijanskog Salerna s kojim je osvojio talijanski Superkup i Prvenstvo. Nastupio je i u EHF Kupu s ekipama koje je vodio (Ploiesti, MKS Lublin, Jomi Salerno). S poljskim Sczeczinom igrao je finale Challenge kupa te s istim klubom finale Nacionalnog kupa u 2019. godini. U istoj se godini ponovno našao na mjestu izbornika talijanske reprezentacije. Od 2019. do danas je trener rumunjske Dunarea Braila s kojom je napravio povijesni uspjeh te je u aktualnoj sezoni ovu ekipu uveo u Europsku ligu. Iza trenera Nevena Hrupeca je bogato međunarodno iskustvo.

zatvori