Petak, 19. travnja 2024.

Malim humanitarcima podijeljeni promotivni materijali kao nagrada za sudjelovanje u projektu

Članovi Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije pripadnicima učeničkih skupina “Mali humanitarko” te njihovim mentorima i suradnicima u projektu, podijeli su promotivne materijale kao svojevrsnu nagradu za sudjelovanje i provedbu projektnih aktivnosti.

– Posebno bismo htjeli zahvaliti malim humanitarcima koji su se tijekom projekta svesrdno uključili u organiziranje humanitarnih akcija u svojim školama te sudjelovali u radu gradskih društava Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac – poručili su iz društva.

Da podsjetimo, projekt “Mali humanitarko” odobren je u sklopu švicarsko-hrvatskog programa suradnje, a ukupna vrijednosti projekta iznosi malo više od 550.000 kuna od čega malo manje od 60.000 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije. Projekt je ugovoren na vrijeme od 24 mjeseci, od 5. ožujka 2019. do 4. ožujka 2021. godine.

– Tijekom projekta učenici su, zajedno sa svojim voditeljima, organizirali devet humanitarnih akcija u partnerskim osnovnim školama Koprivnički Ivanec, Molve i Ljudevita Modeca, Križevci na kojima su prikupili nešto više od 1.900 kilograma raznih prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština te 140 kilograma rabljene odjeće – naglasili su.

Sve prikupljene namirnice i potrepštine otpremljene su u gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac, naglasili su, istaknuvši da su potrepštine podijeljene korisnicima slabijeg imovinskog stanja čime su uvelike pomogli onima kojima je to bilo potrebno.

– Učenici su osim prikupljanja donacija sudjelovali i u radu Crvenog križa te pomagali njihovim djelatnicima i volonterima za vrijeme podjela paketa korisnicima te tom prilikom ustvrdili kako je baš dobar osjećaj kada stvarno nekome možeš pomoći svojim dobrovoljnim radom – istaknuli su.

Iz društva su dodali da su neki od ciljeva projekta bili aktivno uključivanje djece u dobrovoljni rad, educiranje o važnosti humanitarnog pomaganja.

– Želja je da učenici uključeni u projekt i dalje nastave pomagati onima kojima je to potrebno, kao podsjetnik na svoj rad, osim šalice i bočice za vodu, dobili su i slikovnicu Ženevske konvencije u kojoj su na sažet i slikovit način predstavljena načela te temelji rada i djelovanja Crvenog križa u svijetu.

Dodajmo da je nositelj projekta Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

zatvori