Petak, 19. travnja 2024.

KORONA U BROJKAMA Kod nas preminule 164 osobe s koronavirusom, udio pozitivnih u broju testiranih je 29,4 posto

Prema današnjim podacima Županijskog stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, od početka epidemije koronavirusa u Podravini i Prigorju zabilježeno je ukupno 5.978 slučajeva bolesti COVID-19.

– To su podaci potvrđeni PCR testiranjem. Vjerujem da je brojka i veća, odnosno da je bilo više pozitivnih koji su takozvani “vjerojatni slučajevi” koji nisu išli na PCR testiranje pa kao takvi nisu ušli u ovu brojku od gotovo 6.000 pozitivnih – rekla je na jučerašnjoj konferenciji županijskog stožera dr. Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.

Kada je riječ o ukupnom broju napravljenih testova na koronavirus, on u Podravini i Prigorju iznosi 20.271, doznajemo od našeg stožera. Pritom, udio pozitivnih u ukupnom broju izuzetih uzoraka sa sumnjom na koronavirus od početka epidemije iznosi 29,4 posto.

Nadalje, s današnjim danom preminule su 164 osobe pozitivne na koronavirus, što znači da je preminulo 2,7 posto zaraženih od ukupnog broja pozitivnih, odnosno 0,8 posto od ukupnog broja izuzetih uzoraka sa sumnjom na koronavirus.

Spomenimo i da je tijekom jučerašnjeg dana izuzeto 118 uzoraka sa sumnjom na koronavirus pri čemu je pozitivnih nalaza pet. To znači da udio zaraženih u ukupnom broju testiranih u protekla 24 sata iznosi 4,2 posto.

zatvori