Petak, 19. travnja 2024.

KOPRIVNIČKA SPORTSKA POVIJEST Vaše fotografije govore o našoj prošlosti – Vlado Škutin

Anamarija Job iz Koprivnice iz sačuvanih obiteljskih slika poslala nam je Fejsom ove dvije fotografije na kojoj je njen djed Vlado Škutin.

Djed je, kaže, igrao rukomet. To je točno, sjećam se. Vjerojatno i nogomet. Osobno sam ga poznavao kao susjeda u kvartu: ja u Basaričekovoj, obitelj Škutin na početku Ulice Taraščice, kuća nasuprot zgrade bivše Carinarnice u Koprivnici, danas stambene dvokatnice, 2. kat nadograđen.

Kako je nakon rata školski prostor bio nedostajući, nastava je bila disperzirana na više mjesta. Tako se u Ulici Đure Basaričeka 14 odvijala nastava za dio učenika Škole učenika u privredi, kratica ŠUP, – u hodniku, a u zgradi je stanovao prosvjetni radnik i kasnije direktor ekonomske škole Nikola Aleksa.

Pedesetih godina i početkom šezdesetih, kad je počeo razvoj rukometa, u Koprivnici su se igrale i gradska liga i radničke sportske igre, pa su i škole imale svoje sportske ekipe. Tako je i Škola učenika u privredi, ŠUP, imala svoju ekipu.

Također, u Lokomotivi se okupljala pretežito radnička omladina, poslije i gimnazijalci, a u njoj su stasali rukometaši za tada najkvalitetniji RK Partizan.

Na skupnoj slici su rukometaši ŠUP-a i osoblje škole. Škutin je iznad igrača u smeđim hlaćicama koji leži na tlu, a na slici s vjenčanja Škutin u starijim danima, iznad mladenke.

S današnje vremenske distance teško je tvrditi da je naše viđenje točno, pa nismo pokušali dešifrirati ostale osobe sa slike.

Koprivnička športska povijest 

Izvor: Koprivnička sportska povijest
zatvori