Subota, 20. travnja 2024.

Kešer i Golubić: Podravka – ‘kompanija sa srcem’ doživljava infarkt

Predsjednik Županijskog odbora SDP-a Koprivničko-križevačke županije Mladen Kešer i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Koprivnica Tomislav Golubić komentirali su imenovanje Martine Dalić na poziciju predsjednice Uprave Podravke.

Kešer i Golubić kazali su da HDZ bez imalo ustručavanja na čelo Podravke, kao i do sada, postavlja osobe koje nemaju veze s Podravkom, Podravinom i Koprivnicom.

– Podravke i Podravci koji su izgradili kompaniju svojim trudom, znanjem i odricanjem, koji i danas svojim predanim radom omogućuju Podravki status najjače prehrambene kompanije u Hrvatskoj, nisu po mjerilima HDZ-a dovoljno kompetentni da bi ju i vodili. HDZ ima svoja mjerila i pravila. Svakom radišnom i poštenom Podravcu ta mjerila teško je zadovoljiti jer ipak najvažnije je biti osoba od povjerenja Andreja Plenkovića. Upravo je Martina Dalić, u svojim prvim izjavama za medije naglasila svoje reference i zahvalila Andreju Plenkoviću na iskazanom povjerenju – istaknuli su.

Dodali su da koprivničko-križevački HDZ mora šutjeti, župan Darko Koren je nezadovoljan, ali njega ionako nitko ništa ne pita.

– Koprivnički HDZ šuti, koalicijski partneri HDZ-a i župana Korena su nestali, oni svoj komentar ne daju. Odlučili su se pritajiti. Nitko od njih ne smije se suprotstaviti Andreju Plenkoviću jer gube ono njima najvažnije – svoje fotelje i honorare. I dok tako čvrsto čuvaju svoje fotelje, gube ono najvažnije – svoj obraz – napomenuli su.

No, rekli su da SDP nema namjeru šutjeti.

– Po našim kriterijima Martina Dalić nema reference. Afere Agrokor i Borg nisu reference koje su potrebne za obnašanje funkcije predsjednika Uprave Podravke. Imenovanje Martine Dalić je vraćanje dugova Andreja Plenkovića i javnost toga mora biti svjesna. I dok županijski i koprivnički HDZ na čelu sa Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem šute, dok Darko Koren i ostali koalicijski partneri HDZ-a moraju šutjeti, SDP neće i ne može šutjeti. Upozoravali smo do sada, upozoravat ćemo i u budućnosti na sve radnje koje mogu naštetiti Podravki, a u tome planiramo biti glasn jer javnost to zaslužuje – zaključili su.

zatvori