Četvrtak, 25. travnja 2024.

Jakšić: Žalosti me što je Plenković u slučaju Podravke preuzeo model ‘kaj bi ti štel biti’

Duboko me žalosti što je model “kaj bi ti štel biti” odlučio preuzeti naš predsjednik Vlade Andrej Plenković i to na slučaju Podravke – rekao je na današnjem zasjedanju Sabora koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Referirajući se na aferu vezanu uz Žarka Tušeka, Jakšić je komentirao postavljanje Martine Dalić na čelo jedne od najvećih hrvatskih prehrambenih kompanija i iskazao duboko nezadovoljstvo premijerovim potezima.

– Podravka je danas tvrtka klasičnog političkog kadroviranja gdje u totalno netransparentnim uvjetima nitko ne zna po kojem se ključu bira predsjednik Uprave. Jedino je bitno da nije nitko iz Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije jer oni koji su 70 godina stvarali tu firmu i odricali se za nju očito ne znaju ništa – kazao je Jakšić.

Zbog ove odluke patit će i radnici Podravke, nastavio je Jakšić, koji su i u COVID uvjetima stvarali dobit u desetinama milijuna.

– Nisu mogli koristiti tu dobit za razvoj firme jer dolazi netko iz države tko će tu dobit uzeti za neke više ciljeve – istaknuo je Jakšić.

Upitao se je li Plenković odlučio postati glavni politički kadrovik u svim onim tvrtkama u kojima država ima iole neki vlasnički oblik.

– Što nam onda trebaju mirovinski fondovi? Oni danas u Podravki drže 52 posto vlasništva, upravljaju našom imovinom, a doslovce samo čekaju koji će mig dobiti od politike i premijera. Je li to moderna ekonomija koju si mi želimo u Hrvatskoj? I zar zaista nije važno tko je stvarao firmu, koliko zna o njoj, koliki je značaj te firme za jedan kraj i generacije umirovljenika koji su se odricali jer na kraju se sve svede na prst pera i nečije političko kadroviranje – naglasio je Jakšić i dodao da se u ime Koprivnice i Podravine neće prestati boriti za interese ljudi koji rade u Podravki i svih onih koji su ju stvarali.

Podsjetimo, u ovim je trenucima u Podravkinoj sedmerokatnici počela sjednica Nadzornog odbora na kojoj će Martina Dalić najvjerojatnije biti potvrđena za predsjednicu Uprave Podravke.

 

„Kaj bi ti štel biti?“ je pitanje koje u potpunosti opisuje stanje mentaliteta HDZ-a, a ovih dana vidimo da se s njime naveliko služi i sam premijer kada je u pitanju kadroviranje u Podravki. Podravka je tvrtka koja 70 godina prednjači svojim poslovanjem, svojom inovativnošću, svojom odanošću ovoj zemlji i koja je svakodnevno hranila hrvatsku vojsku i prognanike u Domovinskom ratu dok su se neki bogatili i skupljali prve milijune. Danas HDZ po totalno netransparentnim uvjetima bira tko će voditi našu Podravku, vodeći se političkim interesima i političkom trgovinom bez imalo grižnje savjesti. Ništa se ne pita niti one koji su 70 godina stvarali tu tvrtku, koji su stvorili milijune kuna dobiti, a koje su neki drugi jednostavno odlučili oduzeti. Politika nije i ne smije biti kao Vegeta da se u sve može miješati!
#kajbitistelabiti

Objavljuje Mišel Jakšić u Srijeda, 3. veljače 2021.

 

zatvori