Utorak, 26. ožujka 2024.

Građani pokazali velik interes za cijepljenjem protiv koronavirusa, evo što su nam rekli

U Koprivnici je danas počelo cijepljenje opće populacije protiv koronavirusa, a građani su pokazali velik interes za prvom dozom cjepiva.

U dvorani Srednje škole Koprivnica, ujedno i prvom punktu u Podravini i Prigorju, danas se cijepilo 300 osoba, a neki od njih su nam ispričali kako im je bilo.

Zdravko Dimač kazao je da ubod iglom nije ni osjetio.

Snimila Tea Jurković.

– Vjerujem da je cijepljenje danas nužnost u cijelom svijetu kako bi postigli taj imunitet krda, odnosno kako bi dobili tu visoku procijepljenost i sigurnost. Kako dosad još nisam prebolio koronavirus, odlučio sam se cijepiti da bi zaštitio sebe, ali i druge. Odgovorni bi se ljudi morali cijepiti kako bi zaštitili cijelo društvo. Sad sam se cijepio, a da nisam ni osjetio. Nisam sklon nekim bolestima, ali uvjeren sam da neću imati nekih nuspojava – rekao je.

Snimila Tea Jurković.

Ana Tetec se također cijepila, a to bi preporučila i drugima.

– Već se 25 godina cijepim protiv gripe i nisam imala nikakvih problema, a 50 godina nisam imala ni temperaturu pa mi ovo nije bio nikakav problem – istaknula je.

Mirko Lukavski danas je bio među prvima koji su se cijepili.

Snimila Tea Jurković.

– Poručio bih svima neka se cijepe zbog svojeg zdravlja, ali i zdravlja drugih jer ono ništa ne boli. Odlučio sam se za cijepljenje protiv koronavirusa jer sam čovjek u godinama i rizična sam skupina. Hoću se zaštititi da ne prenosim zarazu drugima – kazao je.

Marija Puhalo vjeruje stručnjacima i nada se da će sada, nakon što se cijepila, biti sigurnija.

Snimila Tea Jurković.

– Sama sam se prijavila za cijepljenje s obzirom na to da godine idu, a i spadam u rizičnu skupinu zbog kroničnih bolesti. Obitelj se složila sa mnom da se cijepim i nadam se da će i suprug biti pozvan u idućoj skupini – rekla nam je.

zatvori