Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Slaven Belupo pobijedio GOŠK i izborio četvrtinu finala Kupa s Dinamom

Nogometaši Slaven Belupa danas su na igralištu Lapad u Dubrovniku izborili četvrtinu finala Hrvatskog nogometnog kupa.

U zanimljivoj utakmici bili su bolji od GOŠK-a rezultatom 1:4. Golove za koprivničku momčad postigli su Iličić, Knoll, Gamarra i Hyunwoo, donose službene stranice kluba.

Trener Tomislav Stipić nije kalkulirao uoči utakmice te je na daleko gostovanje na jug Hrvatske poveo sve svoje najbolje igrače koje je imao na raspolaganju u ovom trenutku. Izostali su tek Božić, Goda, Prce i Bačelić Grgić zbog ozljeda. U odnosu na prvenstvenu utakmicu sa Šibenikom napravio je jednu izmjenu. Umjesto Prce zaigrao je Apau.

Slaven Belupo je poveo već u prvoj minuti susreta. Knoll je lijepo asistirao za Iličića koji mirno šalje loptu pokraj domaćeg vratara za 0:1. Domaćin je izjednačio u 44. minuti kada je Matić zabio glavom nakon jednog kornera. U novo vodstvo koprivnička je momčad stigla u 62. minuti. Knoll se odlično snašao pred Kristićem i poentirao za 1:2. U 79. minuti susreta Gamarra je snažno odapeo iz daljine i prelijepo pogodio za 1:3. Deset minuta kasnije nakon centaršuta Liklina iz kornera Hyunwoo je postavio konačnih 1:4.

Tako je Slaven Belupo izborio 1/4 finala Kupa u kojoj će snage odmjeriti s Dinamom u Zagrebu.


Dubrovnik, 23.20.2021.

1/8 finala Hrvatskog nogometnog kupa:

GOŠK – NK Slaven Belupo 1:4 (1:1)

GOŠK: Kristić – Matić, Taraš, Žile, Farić – Ivanišević, Lister – Cicijel, Topuzović, Zadro (od 71. Smrdelj) – Caput. Trener: Hasan Kacić.

SLAVEN BELUPO: Filipović – Apau (od 46. Liklin), Paracki, van Bruggen – Bogojević (od 64. Kim), Lulić (od 83. Bosec), Mlinar, Glavčić (od 83. Julardžija), Gamarra – Iličić (od 46. Krstanović), Knoll. Trener: Tomislav Stipić.

Suci: Dario Kulušić (Šibenik), Alen Jakšić (Solin), Vice Vidović (Solin), Marino Majstorović (Split)

Žuti karton: Listar 23′, Taraš 38′ (GOŠK); (Slaven Belupo)

Crveni karton:

Strijelci: 0:1 Iličić 1′, 1:1 Matić 44′, 1:2 Knoll 62′, 1:3 Gamarra 79′, 1:4 Hyunwoo 89′

zatvori