Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo ostao bez sva tri boda protiv Gorice

Nogometaši Slaven Belupa u 20. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige poraženi od Gorice. Na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš rezultat je bio 0:1.

Trener Tomislav Stipić u današnjoj utakmici nije mogao računati na ozlijeđene Godu i Jankovića, a u odnosu na susret s Osijekom napravio je dvije izmjene u početnom sastavu, poručili su iz kluba.

– Umjesto Boseca od prve je minute zaigrao Gamarra na poziciji lijevog beka, dok je u napadu umjesto Knolla zaigrao Etoundi. Bio je ovo prvi nastup Argentinca u dresu Slaven Belupa. Bolje su susret otvorili gosti i u prvih 10 minuta prijetili preko Lovrića i Kalika. Prvi je pucao neprecizno s 20-ak metara, dok je udarac glavom drugog obranio Filipović. U 27. minuti zaprijetio je Suk, no golman koprivničke momčadi ponovno je bio siguran. Prijetili su gosti tijekom prvog poluvremena, a onda je koprivnička momčad u sudačkoj nadoknadi promašila veliku šansu. Lulić je odlično centrirao, a Bogojević glavom poslao loptu tik iznad grede – objašnjavaju u klubu.

Dodaju da je dobro ušao u nastavak susreta Slaven Belupo.

– Već u prvih pet minuta prijetili su Glavčić i Knoll udarcima s 15-ak metara, dok su na odličan ubačaj Bogojevića zakasnili koprivnički napadači. Gosti su poveli u 59. minuti kada je za 0:1 pogodio Lovrić. Desetak minuta kasnije Kalik je opasno pucao iskosa s desne strane, ali je Filipović bio siguran. Do kraja susreta rezultat je ostao isti te su gosti uzeli sva tri boda – napominju.

Spomenimo da će u idućem kolu koprivnička momčad gostovati na Poljudu kod Hajduka. Utakmica će se u Splitu igrati 14. veljače s početkom u 17:05.


08. veljače 2021. – 20. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš

NK Slaven Belupo – NK Gorica 0:1 (0:0)

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić (od 14. van Bruggen), Paracki, Prce – Bogojević (od 79. Delić), Lulić, Bačelić Grgić, Glavčić, Gamarra (od 62. Mlinar) – Krstanović Etoundi (od 46. Knoll). Trener: Tomislav Stipić.

NK GORICA: Banić – Doka, Jovičić, Krizmanić, Steenvoorden – Suk, Babec (od 86. Hamad) – Špikić, Kalik (od 73. Mitrović), Lovrić (od 81. Dvorneković) – Dieye. Trener: Siniša Oreščanin.

Suci: Duje Strukan (Split), Hrvoje Radić (Split), Alen Jakšić (Solin), Marko Cestarić (Sisak)

VAR: Ivan Bebek (Rijeka), AVAR: Robi Kezele (Rijeka)

Delegat: Mladen Jurišić (Osijek)

Kontrolor: Tomislav Šetka (Đakovo)

Strijelci: 0:1 Lovrić 59′

Žuti karton: Etoundi 33′, van Bruggen 45′, Lulić 65′ (Slaven Belupo); Suk 15′, Steenvoorden 65′ (Gorica)

Crveni karton: (Slaven Belupo); (Gorica)

zatvori