Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo i Šibenik neriješeno u Koprivnici, tri gola pala u četiri minute

Nogometaši Slaven Belupa u 22. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige remizirali sa Šibenikom. Iako su gubili s 0:2 uspjeli su golovima Knolla i Iličića doći do boda.

Trener Tomislav Stipić u današnjem susretu nije mogao računati na Božića, Godu i Bačelić Grgića koji su ozlijeđeni pa je od prve minute na teren poslao Filipovića na golu, u zadnjoj liniji zaigrali su van Bruggen, Paracki i Prce, a na bokovima Bogojević i Gamarra. Trojac u veznoj liniji činili su Lulić, Mlinar i Glavčić, dok su napadački tandem bili Iličić i Knoll, piše na službenim stranicama kluba.

Već u drugoj minuti susreta gosti su imali veliku priliku, ali Ampem nije pogodio vrata iz idealne situacije. Tri minute kasnije još bolja šansa na drugoj strani. Lulić je savršeno uposlio Knolla koji ne koristi situaciju jedan na jedan s Labrovićem i rezultat ostaje onaj početni. U 15. minuti Glavčić je iskosa s lijeve strane tukao iznad gola Šibenika. Gosti su poveli u 21. minuti. Ampem je bio precizan za 0:1. U 40. minuti Šibenik je poveo s 0:2. Strijelac je bio Jurić. Samo tri minute kasnije koprivnička je momčad smanjila rezultat. Odličan centaršut Bogojevića glavom je u mrežu pospremio Knoll za 1:2. Blitzkrieg Slaven Belupa dogodio se u 43. Glavčić je centrirao iz kornera, a Iličić zabio svoj prvijenac za 2:2.

Prvih 15 minuta nastavka koprivnička je momčad bila bolja na terenu, ali većih prilika nije imala. U 71. minuti gosti su zaprijetili preko Ampema, ali Filipović je odličnom reakcijom spasio svoja vrata. U 84. minuti udarac Knolla iz okreta sa 16 metara obranio je Labrović. Četiri minute kasnije snažan udarac Lulića iskosa s desne strane završio je u vanjskom dijelu mreže. U samoj završnici utakmice Knoll je izašao jedan na jedan s golmanom Šibenika koji vrhunskom obranom spašava svoja vrata.

Slaven Belupo novi izazov čeka već u utorak kada gostuje u Dubrovniku kod GOŠK-a u sklopu 1/8 finala Kupa. Utakmica će se igrati s početkom u 14 sati.


19. veljače 2021. – 22. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš

NK Slaven Belupo – NK Šibenik 2:2 (2:2)

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – van Bruggen, Paracki, Prce (od 77. Apau) – Bogojević, Lulić, Mlinar, Glavčić, Gamarra – Iličić (od 66. Krstanović), Knoll. Trener: Tomislav Stipić.

NK ŠIBENIK: Labrović – Mesa (od 46. Pandža), Schildenfeld, Bilić – Pajić, Bulat, Ćurić (od 90. Alimi), Kvesić (od 46. Mina) – Ampem, Jurić (od 49. Bailone), Sahiti (od 79. Rak). Trener: Krunoslav Rendulić.

Suci: Mario Zebec (Cestica), Borut Križarić (Čakovec), Marko Stolnik (Varaždin), Marko Cestarić (Sisak)

VAR: Ivan Bebek (Rijeka), AVAR: Igor Krmar (Zagreb)

Delegat: Zlatko Stanković (Zagreb)

Kontrolor: Danijel Trampus (Osijek)

Strijelci: 0:1 Ampem 21′, 0:2 Jurić 40′, 1:2 Knoll 41′, 2:2 Iličić 43′

Žuti karton: Prce 32′, Glavčić 56′ (Slaven Belupo); Kvesić 39′ (Šibenik)

Crveni karton: (Slaven Belupo); (Šibenik)

zatvori