Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Nogometašica Petra Imbriovčan: U ovaj sport zaljubila sam se sa šest godina, a svaka utakmica za mene je novi izazov

Petra Imbriovčan jedna je od koprivničkih nogometašica koja je u Ženskom nogometnom klubu Koprivnica od samog početka.

Ova rođena Hlebinčanka nogometom se bavi od svoje šeste godine, a sve je počelo na ulici. Bila je jedina djevojčica u ulici i kako se stalno družila s dječacima počela je, između ostalog, i igrati nogomet s njima. To joj se ubrzo svidjelo pa je nastavila.

– Počela sam igrati s dječacima po turnirima kao mala. Nešto sam kratko igrala u Molvama, Sigecu i kasnije kada se ženski nogomet počeo razvijati počela sam u svom selu u Hlebinama. Kada smo se počele razilaziti jer više nije bilo puno interesa, otišla sam u Koprivničke Brege. Postojala je amaterska liga u kojoj smo se natjecale. Bili su tu klubovi poput Podravskih Sesveta, Ždale, Repaša, koprivničkog Toxica i ostalih – kaže Petra.

U koprivničkom klubu od samih je početaka, a sve je počelo s malim nogometom u dvorani. Petra je s koprivničkim klubom dosta proputovala i stekla nova iskustva.

– Puno sam putovala s klubom. Svake godine uoči Uskrsa idemo na tradicionalan turnir u Menton na Azurnoj obali u Francuskoj, a bile smo i gošće kod nogometašica Crvene Zvezde u Beogradu. Moram priznati da klub stvarno napreduje po pitanju ozbiljnosti treninga i samih igračica, što se vidi i po našim rezultatima. Financije nas dosta koče u svemu, no nadamo da ćemo, kad uđemo u prvu ligu, i mi imati nekog jačeg i boljeg sponzora – istaknula je.

Ova koprivnička nogometašica puno je postigla s klubom, ali kaže da svako njihovo druženje, od treninga, utakmica pa do putovanja ostavlja neku lijepu priču i događaj iza sebe. Svaka je utakmica za nju novi izazov koji pokušava odraditi što je bolje moguće.
Kaže kako ne može usporediti veliki i mali nogomet jer svaki od njih nosi svoje. U malom je nogometu većinom sudjelovala kao golmanica, dok je u velikom jedan od stupova obrane, odnosno igra kao stoper, no priznaje da joj je veliki nogomet bolji.

Prošle je godine završila Prehrambeno tehnološki fakultet i zaposlila se u struci pa se još nije susretala sa situacijama koje bi ju spriječile igrati najvažniju sporednu stvar na svijetu. Utakmice su većinom nedjeljom, a ona je tada slobodna.

– S pripremama smo počele ovaj tjedan, treniramo tri puta tjedno, a kako ćemo dalje, vidjet ćemo. Što se tiče budućnosti, nadamo se ulasku u prvu ligu, a dalje kako bude. Nadamo se najboljem, a što se tiče mog igranja, karijeru mislim završiti u Koprivnici – zaključila je nogometašica.

zatvori