Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Nogometašica Marija Piškor trenutno uživa u majčinstvu, ali se jako veseli i povratku na stopersku poziciju

Marija Piškor nogometašica je Ženskog nogometnog kluba Koprivnica u kojem je od 2016. godine, a ovim se sportom bavi od svoje 12. godine.

Priča o počecima igranja nogometa kod svake je djevojke slična pa tako nije ništa drugačije ni kod naše sugovornice.

– U selu u kojem živim Jeduševcu bilo je više dječaka pa bih svaki dan s njima igrala nogomet. Za razliku od njih, za djevojke još nije bilo osnovanog kluba u mojoj okolici pa je tu i nastala želja da jednog dana i ja mogu kao i oni trenirati nogomet u nekom klubu – govori Marija.

Ova nogometašica sportom se bavi od malih nogu pa je tako počela stolnim tenisom u osnovnoj školi, ali prevagnula je ljubav prema nogometu. Prije treniranja u Ženskom nogometnom klubu Koprivnica igrala je u Koprivničkim Bregima, no ta ekipa danas više ne postoji.

Treniranje nogometa pomoglo joj je da sa Srednjom školom Koprivnica ostvari zapažene rezultate u futsalu na državnoj razini. Naime, kada je pohađala srednju školu, dva su puta osvojile plasman na državno prvenstvo u Poreču i osvojile drugo mjesto. Opisuje da i mali i veliki nogomet imaju svoje čari, ali veliki joj je nogomet nekako draži. Ima više prostora za igru, a i nije toliko brz kao mali nogomet.

Ustupila Marija Piškor.

Marija je imala prilike igrati protiv igračica iz drugih zemalja zahvaljujući raznim putovanjima s klubom. Tako je igrala protiv Crvene Zvezde u Beogradu, a od 2018. godine koprivničke su nogometašice redovite gošće Međunarodnog turnira u Mentonu, prekrasnog gradića na Azurnoj obali Francuske.

– Na tom turniru sudjeluju klubovi iz različitih zemalja pa sam imala prilike igrati protiv klubova iz Bugarske, Maroka, Francuske, Italije, Belgije i Rusije. Tamo smo odmah prve godine osvojile treće mjesto što je bio dobar pokazatelj da se u klubu dobro radi. Neopisiv je osjećaj igrati protiv igračica iz drugih zemalja – ističe igračica Koprivnice.

Napretkom kluba vrlo je zadovoljna. Govori da svaka od djevojaka dosta ozbiljno shvaća svoju ulogu i što se od nje traži, treneri su korektni, a uz dobru komunikaciju i povezanost u samom klubu do nesuglasica vrlo rijetko dolazi pa si često govore da su jedna velika složna obitelj.

Ova 21-godišnjakinja trenutno igra drugu ulogu u svome životu, onu majčinsku, no to ju neće omesti u planovima da se vrati na svoju stopersku poziciju u klubu.

– Iako sam postala majka i radim u tvrtki u Prelogu, plan mi je vratiti se treninzima i utakmicama u jesenskom dijelu prvenstva. Svi se nadamo da ćemo uspjeti ući u Prvu hrvatsku nogometnu ligu za žene i da ćemo pronaći sponzora koji bi nam puno olakšao što se tiče organizacije prijevoza – zaključuje ova koprivnička nogometašica.

zatvori