Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Nabavljena vatrogasna oprema za JVP Grada Koprivnice

Nedavno je Javna vatrogasna postrojba Grada Koprivnice u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Koprivničko-križevačke županije obavila nabavu 12 komada kompozitnih boca za dišni zrak 6,8 L/300 bara koje su sastavni dio zaštitne opreme vatrogasaca prilikom interveniranja.

JVP je temeljem odluke VZ Koprivničko-križevačke županije dobila 32.055 kuna, a ostatak do 45.000 kuna osiguran je iz vlastitih sredstava.

Jasminka Jakupec, v.d. zapovjednika JVP Grada Koprivnice ističe da je riječ o vrijednoj donaciji jer će pridonijeti operativnoj spremnosti. Govori kako Javna vatrogasna postrojba Grada Koprivnice provodi vatrogasnu djelatnost sukladno Zakonu o vatrogastvu, ali obavlja i druge poslove kao što je servisiranje vatrogasnih aparata, osposobljavanje i usavršavanje vatrogasnih kadrova, osposobljavanje pučanstva za provedbu preventivnih mjera zaštite od požara, preventivno osiguranja poduzeća, zaprimanje poziva s vatrodojavnih centrala, osiguranje rukometnih i nogometnih utakmica.

– Od ukupno 71 djelatnika JVP Grada Koprivnice, 64 profesionalnih vatrogasaca raspoređeno je u četiri smjene u JVP i na izdvojenim lokacijama prema tjednom i mjesečnom rasporedu službe. JVP je imala tijekom 2020. godine ukupno 164 intervencije, što je u odnosu na 2019. godinu 14 intervencija više. Od toga je na području Grada Koprivnice i prigradskih naselja zabilježeno 125 intervencija, dok su ostale bile na širem području djelovanja – upoznala nas je Jakupec s radom JVP Grada Koprivnice.

Ističe se odlična suradnja s Gradom Koprivnicom, Vatrogasnom zajednicom Grada Koprivnice, Vatrogasnom zajednicom Koprivničko-križevačke županije, ali i ostalim ustanovama, lokalnom zajednicom, školama, vrtićima, građanima u cilju zaštite građana i njihove imovine te poduzimanja svih mjera i aktivnosti da ne dođe do požara. U suradnji s Gradom Koprivnicom vode računa o tome da se osiguraju uvjeti za punu operativnu spremnost i mobilnost postrojbe.

– Tijekom godine redovito se nabavlja potrebna vatrogasna oprema, obavlja servisiranje vatrogasnih motornih i elektro pumpi, a osigurana su i sredstva za 10-godišnji servis auto ljestve Metz 32 koji je izvršen kod proizvođača u Njemačkoj. Također, pokrenut je postupak nabave za servisiranje i održavanje vozila te održavanje i servisiranje nadogradnje na interventnim vatrogasnim vozilima – zaključuje Jakupec.

Napomenimo i to da je novcem iz županijskog proračuna, osim za JVP Grada Koprivnice, osigurana nabava vatrogasne opreme i za JVP Đurđevac te JVP Grada Križevaca, također u iznosu od po 32.000 kuna.

zatvori