Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO: KOPRIVNIČKA SPORTSKA POVIJEST Hrvatsko slavlje u Guadalajari

Uvijek je lijepo prisjetiti se uspjeha kojeg je Hrvatska ženska rukometna reprezentacija ostvarila 2012. godine u Guadalajari gdje je na kvalifikacijskom turniru uz domaćina Španjolsku prvi put u povijesti izborila plasman na Olimpijske igre u Londonu.

Tamo su stigle do četvrtfinala, a ozljede Mirande Tatari i Andreje Penezić nisu bile nadoknadive.

Izbornik Vladimir Canjuga i prva Koprivničanka u povijesti na Olimpijskim igrama Miranda Tatari (udana Šimunović) imali su razloga za slavlje u busu nakon tekme.

– Ako gledamo samo reprezentaciju, onda je to apsolutno Olimpijada. Mislim da se ništa drugo ne treba ni spominjati, a Olimpijske igre zasjenile su sve ostalo. Ostvarila sam san svakog sportaša – rekla je današnja sportska direktorica Podravka Vegete nakon Londona.

Što se tiče turnira u španjolskom gradu od 84.000 stanovnika 100-tinjak kilometara od Madrida, Hrvatska je izgubila od Nizozemske 28:29 uz 11 golova Maje Zebić (udane Sokač) u prvom kolu, u drugom je pobijedila Argentinu 31:21, a u trećem uz osam golova Zebić svladala Španjolsku 23:22. U međusobnom omjeru tri reprezentacije s po četiri boda najlošija je bila Nizozemska.

Hrvatsko slavlje u Guadalajari nakon autobusa nastavilo se u večernjim satima u društvu španjolskih rukometašica. Poražene Nizozemke diskretno su izbjegle njihovu lokaciju.

Koprivnička sportska povijest

zatvori