Četvrtak, 25. travnja 2024.

Članovi Županijske skupštine potvrdili ovogodišnje dobitnike javnih priznanja

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije na dnevnom redu se se našli i prijedlozi za dodjelu javnih priznanja istaknutim Podravcima i Prigorcima.

Počasnim građaninom Koprivničko-križevačke županije ove je godine proglašen akademik Dragutin Feletar za izniman doprinos u području znanosti, razvitka civilnog društva i kulturnog života, dok će nagradu za životno djelo dobiti mons. Leonard Markač za najviše zasluge u promicanju zaštite kulturne baštine, za postignute zasluge u razvoju župne zajednice i stvaranju nove Župe sv. Leopolda te za poticanje socijalne dimenzije kršćanske vjere kroz karitativni i humanitarni rad.

Nagrada za promicanje inovatorstva “Marcel Kiepach” ove će se godine dodijeliti po prvi puta. Ona će pripasti 2. e razredu i 3. d razredu školske godine 2020./2021. Strukovne škole Đurđevac i njihovom mentoru Mladenu Paragi za doprinos napretku primjenjivih znanja i kreativnog izražavanja u području inovatorstva, automatike i robotike, mehanike, mehatronike i kreativne tehničke radionice.

Ivan Pal dobit će nagradu za doprinos ugledu i promociji Koprivničko-križevačke županije na području promicanja i razvoja sporta, kao i Udruga Peski-Art Đurđevac na području likovne umjetnosti.

Nagradu za iznimno postignuće u protekloj godini na području unaprjeđivanja malog i srednjeg poduzetništva dobit će Obrt za proizvodnju drvne ambalaže “Koleks” obrtnice Ksenije Kolarević iz Đurđevca i Udruga “Fun station” iz Koprivnice na području unaprjeđivanja izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih.

Zahvalnica Koprivničko-križevačke županije pripast će Ivici Blažekoviću iz Gole, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Sveti Petar Orehovec, Ženskom košarkaškom klubu Podravac Virje, Križevačkom likovnom krugu i Matiji Vogrinčiću iz Đurđevca.

Plakete župana Koprivničko-križevačke županije zaslužile su dr. Draženka Vadla, specijalist epidemiologije i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Ante Tomas iz Križevaca i Dubravka Jaković iz Molvi.

Spomenimo da će laureatima županijskih javnih priznanja nagrade biti uručene na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu obilježavanja Dana koprivničko-križevačke županije 13. travnja.

zatvori