Petak, 19. travnja 2024.

ČETIRI UTAKMICE U PET DANA Podravkašice u subotu odlaze na gostovanje u Podgoricu

Čak četiri utakmice u pet dana odigrat će rukometašice Podravka Vegete.

Tri utakmice bit će u sklopu Prve hrvatske rukometne lige za žene dok će jednu utakmicu koprivničke rukometašice odigrati u sklopu 14. kola DELO EHF Lige prvakinja, poručili su iz kluba.

Podravka Vegeta tako će u sklopu Lige prvakinja u subotu gostovati u Podgorici kod Budućnosti, što će biti pretposljednja utakmica u europskim natjecanjima ove godine. Posljednja je ona s rumunjskom Valceom, također na gostujućem terenu.

Iz kluba su poručili da je ova utakmica za njih značajna no da ona ne može donijeti nikakve promjene po pitanju prolaska u daljnju fazu natjecanja. Podsjetimo, Podravka Vegeta na samom je startu europske sezone ostvarila pobjedu protiv Budućnosti na domaćem terenu, 29:26.

Zlatko Saračević, trener Podravka Vegete, kazao je da je njegova ekipa u sličnoj situaciji u kakvoj je crnogorska ekipa bila na startu sezone, samo ovog puta probleme u redovima ne radi korona već razne sportske ozljede.

– Bit će teško, u ovoj situaciju u kojoj mi jesmo, moramo odigrati utakmicu maksimalno, na nivou na kojem možemo. Imamo jaku puno problema s zdravstvenim stanjem u ekipi. Trenutno Carlos još uvijek ne trenira punim intenzitetom, Dejana Milosavljević je upitna, Aneja Beganović ima problema s tetivom, a Lea Franušić s leđima. Idemo tamo pokušati napraviti najbolje što možemo – istaknuo je Saračević.

Ovaj je ogled poseban je izazov za lijevo krilo Podravka Vegete, Dijanu Mugošu.

– Uvijek kad igramo protiv Budućnosti to je jedna posebna utakmica i nešto posebno za mene. Normalno da ću igrati s posebnim žarom u sebi, ali u svakoj utakmici dajem maksimum tako će biti i u ovoj koja nas očekuje u subotu – rekla je Mugoša.

Dodala je da očekuje tešku utakmicu.

– To je druga Budućnost od one s kojom smo igrali na samom početku Lige prvakinja. Iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje, prejaka ekipa koja u cilju najčešće ima Final Four. Neće biti lako, imaju odlične igrače i energiju tako da nas očekuje jedan jako težak meč – zaključila je Mugoša.

Utakmica Podravka Vegete i Budućnosti na rasporedu je u subotu s početkom u 18 sati u Bemax Areni u Podgorici. Prijenos utakmice bit će na 2. programu Arena Sport televizije.

Dodajmo da ekipa Podravka Vegete u Podgoricu kreće već 11. veljače, a na tom putu u dva smjera očekuju ih čak tri utakmice 1. HRL za žene.

Tako će u četvrtak mini turneju započeti u gostima ogledom protiv Splita 2010, utakmica počinje u 18:30. Po povratku iz Podgorice, koprivničke rukometašice očekuje gostovanje protiv igračica Dalmatinke. Ova utakmica na rasporedu je u nedjelju u 18 sati.

Posljednju utakmicu u zgusnutom rasporedu Podravkašice će imati u ponedjeljak kada im u goste dolazi Sinj. Utakmica će se igrati s početkom u 17 sati.

zatvori