Petak, 29. ožujka 2024.

Ana Debelić za Dravu.info: Od ljeta branim boje novog kluba, želja mi je osvojiti Ligu prvakinja

Ana Debelić, kružna napadačica brončane Hrvatske ženske rukometne reprezentacije i bivša Podravkašica, od ljeta će braniti boje nove ekipe.

Riječ je o norveškom klubu Vipers Kristiansand. Ugovor je potpisala na dvije godine, a tamo će igrati Ligu prvakinja i natjecati se u vrlo jakom norveškom prvenstvu.

Ana Debelić Dravi.info otkrila je svoje prve dojmove.

– Mislim da u svijetu rukometa svi znaju da je Vipers jedan od najboljih klubova i to je jedan od razloga zašto sam potpisala ugovor. Igranje u Ligi prvakinja san je svake igračice. Već sam bila u Kristiansandu kada sam igrala za Podravku i grad mi se odmah svidio. Nalazi se na moru kao i moj rodni grad te se čini izvrsnim mjestom za život. Želim samo postati dio momčadi i pridonijeti budućem uspjehu kluba. Nije tajna da doista želim osvojiti Ligu prvakinja, a također i naučiti nešto novo te se poboljšati kao igračica. Tu je Heidi Loke i sigurna sam da ću naučiti malo više od nje jer je ona jedna od najboljih pivotkinja u povijesti ženskog rukometa – istaknula je Debelić.

Podsjetimo, u ljeto 2020. godine nakon razlaza s Podravkom potpisala je za ruski klub Astrakhanocku iz Astrakhana. Sa svojim klubom natječe se u EHF Kupu i trenutačno su vodeće u skupini, ruskom prvenstvu gdje zauzimaju četvrto mjesto i ruskom kupu u kojem su izborile polufinale.

Inače, Debelić je rođena na otoku Rabu gdje je i započela svoju rukometnu karijeru. Od kuće je otišla s 14 godina i to u Rijeku u srednju školu gdje je i nastavila s rukometom. Prvo je igrala u Opatiji, a nakon toga u Zametu. Nakon srednje škole s 18 godina je otišla u Zagreb, upisala fakultet i nastavila igrati rukomet u Lokomotivi, Zelini pa i Podravka Vegeti.

zatvori