Četvrtak, 18. travnja 2024.

ŽUPAN ODLUČIO Svi osnovnoškolci i učenici završnih razreda srednjih škola od ponedjeljka u školskim klupama

Svi učenici osnovnih škola i završnih razreda srednjih škola od ponedjeljka će nastavu pratiti uživo.

Odluka je to koprivničko-križevačkog župana Darka Korena.

– Nastava će početi u ponedjeljak u kontaktnom obliku uz primjenu svih propisanih preporuka i poštivanje epidemioloških mjera, a odvijat će se u svim razredima osnovnih škola te u završnim razredima srednjih škola (trećim, četvrtim i petim), dok će se online model nastave i dalje primjenjivati za sve učenike srednjih škola koji ne pohađaju završne razrede – poručili su iz Službe ureda župana.

Župan je istaknuo kako vjeruje da će održavanje nastave, kao i dosad, biti uspješno organizirano na najvišoj razini.

– Kao osnivač smo poduzeli sve potrebne aktivnosti za funkcioniranje sustava školstva u ovim izvanrednim okolnostima. S ministrom Fuchsom imamo izvrsnu suradnju i nakon konzultacija zaključili smo kako je ovo trenutno najbolji model za održavanje nastave sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji. Vjerujem kako će ravnatelji sa svojim suradnicima uspješno organizirati nastavu pri čemu još jednom apeliram na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih epidemioloških mjera prevencije kako bi zaštitili zdravlje učenika, nastavnika i obitelji – kazao je župan.

Spomenimo na kraju kako će se ovisno o razvoju epidemioloških uvjeta modeli izvođenja nastave mijenjati, a o promijeni modela škole će dobivati pravovremene obavijesti.

zatvori