Četvrtak, 18. travnja 2024.

ZAVRŠIO IZA REŠETAKA Vlasnik ilegalnog doma za starije ugrozio život štićenika i zaposlenika

U pritvoru je završio 55-godišnjak kojeg se tereti za počinjenje teškog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi i širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Kako doznajemo iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja sumnja se da je u svom objektu na koprivničko-križevačkom području pružao uslugu smještaja i skrbi za nekoliko desetaka starih i teško bolesnih osoba i to bez pravnog temelja, a od ožujka prošle godine nije primjenjivao važeće upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u cilju sprečavanja i suzbijanja epidemije COVID-19.

– Takvim protupravnim pristupom i ponašanjem doveo je do širenja zarazne bolesti među korisnicima i zaposlenicima, dok su dvije korisnice usluga i preminule. Epidemiolozima koji su došli u objekt radi uzimanja brisa i testiranja na koronavirus, zatajio je broj i identitet osoba o kojima je skrbio. Brisevi su stoga uzeti sljedećeg dana nakon provedenog izvanrednog inspekcijskog nadzora Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, čime je prouzročio neposrednu opasnost od širenja zarazne bolesti – objašnjavaju u policiji.

Dodaju da je protiv njega podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku.

zatvori