Utorak, 19. ožujka 2024.
No menu items!

Voditelj HULJS-a Dario Sajko: Skijaški izleti još uvijek su na čekanju zbog epidemije koronavirusa

Hrvatska udruga ljubitelja skijanja i snowboardanja (HULJS) osnovana je u rujnu 2015. godine u Zagrebu, a nedugo nakon toga podružnica i u Koprivnici.

Voditelj podružnice Koprivnica Dario Sajko 2018. godine imao je zadatak podići podružnicu ni iz čega i sudeći po velikom broju zainteresiranih Koprivničanaca, uspio je u tome.

– Kada smo razmišljali o osnivanju HULJS-a želja je bila omogućiti skijanje i snowboardanje svima koji to žele, za što je moguće manje novaca uz dobru zabavu. Vijesti se redovno ažuriraju i u Facebook grupi HULJS Sjever, koja pokriva sjeverozapadnu Hrvatsku s gradovima Varaždin, Čakovec, Bjelovar, Ludbreg i Koprivnica te je ujedno iz njih nekada moguće i organizirati mjesto polaska – prepričava Sajko.

Ustupio Dario Sajko.

Dodaje da je u protekle dvije sezone više od 130 Koprivničanaca išlo na jednodnevne i dvodnevne izlete u organizaciji HULJS-a.

– Iz mjesta Koprivnice i Varaždina od prosinca do ožujka svake smo godine kretali na sedam izleta u Austriju ili Italiju, a mjesta koja smo posjećivali su između ostalih Katschberg, Nassfeld, Flachau, Obertauren, Bad Kleinkirchheimer, Gerlitzen, Turracher Hohe, Kronplatz, Sexten – govori ovaj strastveni ljubitelj skijanja.

Svake sezone organizira se već tradicionalni HULJS festival koji je s otvorenjem sezone najposjećeniji događaj i iz cijele Hrvatske dođe oko 12 autobusa. Prednosti takvih izleta, ističe Sajko, su popularne cijene prijevoza i 25 posto jeftinije skijaške karte od redovnih cijena.

Članovi HULJS-a poznati su i po sinonimu za točnost, rani dolazak na skijališta, kvalitetu, druženje nakon skijanja uz kuhane kobasice, čaj, kuhano vino i tamburaše.

Što se tiče pripreme za ovu skijašku sezonu 2020./2021, trenutno čekaju nove informacije sa skijališta i one o otvaranju granica. U siječnju sigurno neće biti izleta.

– U pripremi su odlasci samo na vikend skijanja, s punjenjem autobusa na pola kapaciteta. Uvjet će biti potvrda o preboljenom koronavirusu i to ne starija od 90 dana ili PCR test. Rezervna varijanta je i odlazak na Jahorinu ako će skijališta u Austriji ili Italiji ostati zatvorena, ali u Bosni i Hercegovini ovisimo o visini prirodnog snijega. Organiziramo i našu HULJS školu skijanja zasad samo na Platku, a čim Nacionalni stožer civilne zaštite dozvoli, ona počinje i na Sljemenu – zaključuje Sajko.

zatvori