Srijeda, 24. travnja 2024.

VIKEND REKORDERI U Vlaislavu vozio 114 kilometara na sat, 29-godišnjaku izmjereno čak 2,54 promila

Čak 175 prometnih prekršaja sankcionirano je tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Osim toga zabilježeno je i šest prometnih nesreća od čega dvije s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško, dok su tri osobe lakše ozlijeđene, poručili su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Od 175 sankcioniranih prometnih prekršaja zabilježene su 23 vožnje u pijanom stanju, 87 prekoračenja dopuštenih brzina, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa bilo je i jedno nepropisno korištenje mobitela.

– Tijekom provedbe pojačanog nadzora dva vozača su uhićena, a dva su smještena u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Provedena su dva žurna prekršajna postupka, a jedna osoba je predana na izdržavanje izrečene kazne zatvora – istaknuli su u policiji.

Najveće prekoračenje brzine bilo je u Kenđelovcu gdje je vozač vozio 117 kilometara na sat na dionici gdje je dopušteno 70. Samo tri kilometra manje, odnosno 114 kilometara na sat, zabilježili su policijski službenici u Vlaislavu u subotu oko 14:32 na dionici ceste na kojoj je ograničenje 60 kilometara na sat.

Rekorder s najvećom koncentracijom alkohola bio je 29-godišnjak koji je u subotu u 17:55 s 2,54 upravljao osobnim automobilom na otvorenom dijelu ceste između Botova i Gotalova.

– Vozač je bio uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je proglašen krivim i kažnjen kaznom zatvora od 10 dana i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije devet mjeseci. Po završetku žurnog prekršajnog postupka, vozač je predan na izdržavanje izrečene kazne u zatvor u Bjelovaru – poručili su iz Policije.

U policiji dodaju da su tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja zatečena dva recidivista koja su počinili četiri prekršaja.

Također je izvršen i nadzor 28 mladih vozača.

– Mladi vozači počinili su osam prometnih prekršaja od čega su bile dvije vožnje pod utjecajem alkohola, zatim dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepoštivanja prometnog znaka, prekršaj nepropisnog mimoilaženja i prekršaj upravljanja motornim vozilom bez upaljenog dnevnog ili kratkog svjetla – zaključili su u policiji.

zatvori