Četvrtak, 25. travnja 2024.

VIKEND REKORDER S 2,73 promila i bez položenog vozačkog skrivio prometnu nesreću

Službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježili su tijekom vikenda 10 prometnih nesreća i sankcionirali 139 prometnih prekršaja.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da su najveću brzinu kretanja zabilježili u nedjelju u 11:34 u Borovljanima pokraj Koprivnice na državnoj cesti D2, kada je vozač upravljao automobilom 119 kilometara na sat na dijelu gdje je ograničenje 60.

Alkoholni rekorder proteklog vikenda bio je 26-godišnjak koji je u 17 sati na cesti između Hlebina i Delova radi nepropisnog kretanja izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 2,73, a osim toga vozio je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom B kategorije.

Osim njega, policija ističe i 42-godišnjaka koji je u nedjelju u 1:40 na zaobilaznoj cesti u Koprivnici upravljao teretnim automobilom pod utjecajem alkohola 2,24 te se nije zaustavio na znak stop policijskog službenika. Vozač je uhićen te je protiv njega proveden žurni prekršajni postupak u kojem mu je kažnjen s 15.600 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije sedam mjeseci.

>> PAPRENA KAZNA Vozio s 2,24 promila i ignorirao policijski STOP

zatvori