Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO Podravsko-prigorski vatrogasci u jutarnjim satima otišli u pomoć kolegama u Glini

Vatrogasci iz Koprivničko-križevačke županije danas su u jutarnjim satima otišli put Gline kako bi pomogli u saniranju potresom oštećenih područja.

Iz Službe ureda župana poručili su da je 33 vatrogasaca otišlo temeljem zapovijedi Slavka Tucakovića, glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske, a pod zapovijedanjem Zvonimira Habijana, zapovjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Županijske vatrogasne snage upućene su u pomoć kolegama u saniranju oštećenih krovišta stradalih u razornom potresu koji je početkom ovog tjedna pogodio područje Sisačko-moslavačke županije.

Upućeno je i pet kombi vozila, jedan MNV s modulom, jedne auto ljestve i jedna zglobna platforma.

– U ispomoći sudjeluju profesionalni vatrogasci iz JVP Koprivnice, JVP Đurđevca i JVP Križevaca, kao i dobrovoljni vatrogasci iz DVD Hlebine, DVD-a Koprivnica, DVD-a Rasinja, DVD-a Sigetec, DVD Subotica Podravska, DVD Sesvete Podravske, DVD Reka, DVD-a Štaglinec, DVD Koprivnica, DVD-a Jagnjedovec, DVD Željezničar, DVD Starigrad i DVD Bilokalnik – poručili su iz Službe ureda župana.

Dodali su da su podravsko-prigorski vatrogasci po dolasku u Glinu stavljeni na raspolaganje Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Gline.

– U pripremi su i dodatne vatrogasne snage koje će, ako se ukaže potreba, žurno biti upućene na ugroženo područje – zaključili su.

 

 

 

 

Objavljuje Neven Habijan u Subota, 2. siječnja 2021.

zatvori