Četvrtak, 18. travnja 2024.

Udrugama, civilnim organizacijama i umjetnicima na raspolaganju gotovo dva milijuna kuna

Grad Koprivnica otvorio je Javni poziv za sufinanciranje programa i projekata udruga te manifestacija i festivala u 2021. godini.

Riječ je o programu vrijednom 1,94 milijuna kuna, a otvoreno je ukupno 10 javnih poziva što je za tri više nego prošle godine.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je da mu je drago što u vrijeme epidemije koronavirusa nisu morali smanjivati novčana sredstva udrugama, umjetnicima, udrugama civilnog društva te raznim drugim predškolskim i zdravstvenim programima.

– Trend koji smo si zacrtali u ovoj godini prati sve ono što smo radili u prijašnjim godinama tako da je u proračunu za 2019. godinu bilo osigurano 1,39 milijuna kuna za ovu namjenu, godinu kasnije 1,64 milijuna kuna i u ovoj se godini taj iznos povećao na 1,94 milijuna kuna. Nikada nismo imali takav iznos namijenjen za ovu svrhu – kazao je Jakšić.

Dodaje kako vjeruje da će uspjeti ostvariti sve ono što su si sugrađani i sugrađanke te udruge zacrtale.

– Ponosni smo na ovaj javni poziv jer kroz njega pokazujemo koliko nam je važno civilno društvo, razni programi, ali i naše udruge u kulturi – rekao je.

Spomenimo da će javni pozivi ostati otvoreni do 25. veljače, osim javnih poziva za tehničku opremu, prijevoz, EU projekte te manifestacije i festivale, koji će ostati otvoreni dok se ne utroše sredstva, odnosno najkasnije do 15. prosinca.

Snimila Tea Jurković.
Snimila Tea Jurković.
Snimila Tea Jurković.
zatvori