Srijeda, 24. travnja 2024.

U županijskom proračunu osigurano osam milijuna kuna za prijevoz osnovnoškolaca

U koprivničko-križevačkom proračunu osigurano je osam milijuna za prijevoz osnovnoškolaca u ovoj godini.

Iz Službe ureda župana poručili su da je riječ o trećem godišnjem ugovoru o javnoj nabavi za obavljanje usluge prijevoza učenika osnovnih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija, a koji su potpisali župan Darko Koren i direktor tvrtke Čazmatrans Promet Damir Pavlović.

– Vrijednost ugovora za 2021. godinu iznosi gotovo osam milijuna kuna s PDV-om i odnosi se na 180 nastavnih dana, a u ugovor su uključene i dodatne linije koje je bilo potrebno uvesti zbog sigurnosti učenika i poštivanja epidemioloških preporuka zbog epidemije koronavirusa. Ugovorom je obuhvaćen i prijevoz učenika u sklopu programa obuke neplivača koji Županija sufinancira za učenike trećih razreda na koprivničkim Gradskim bazenima Cerine – napominju.

Na potpisivanju ugovora, kojem su prisustvovali i Ana Mušlek, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine, te Darko Masnec, pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu, bilo je govora i o organizaciji prijevoza za srednjoškolce.

– U našoj županiji javni linijski prijevoz – autobusni i željeznički, obavljaju tri prijevoznika i to Čazmatrans Promet, Autoprijevoz Škriljak i HŽ Putnički prijevoz, a sa svima je dogovoreno da se od ponedjeljka ponovno uvode linije na kojima putuju učenici srednjih škola – ističu u Službi ureda župana.

Izvor: kckzz.hr
zatvori