Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO: LIGA PRVAKINJA U utakmici punoj pogodaka i igri gol za gol Podravka Vegeta ipak izgubila

Rukometašice Podravka Vegete danas su u 12. kolu DELO EHF Lige prvakinja u Njemačkoj izgubile minimalnim rezultatom od 32:31. Ovoga je puta bolja bila Borussia Dortmund.

U prvom je poluvremenu sjajna Dumanska upisala čak 12 obrana i Podravka je nekoliko puta bila u vodstvu, a na odmor se otišlo rezultatom 13:12 za domaću ekipu.

Nespretno su koprivničke rukometašice ušle u drugo poluvrijeme, no u vodstvo ih ponovno dovodi Zadravec kada krasnim pogotkom s krila pogađa za 23:22. Ipak, odmah su uslijedili novi problemi, crveni karton je dobila mlada Podravkašica Buljan. Deset minuta prije kraja Franušić sjajno pogađa za novo izjednačenje, piše na službenim stranicama kluba.

U nastavku utakmice rastrčana i raspucana Zadravec drži ekipu u utrci za novim bodovima, a u 57. minuti upisuje svoj četvrti pogodak i stopostotna je u realizaciji. U zadnje tri minute Njemice drže gol prednosti, a minutu i pol prije kraja Ećimović skida sedmerac i Podravka je imala napad za izjednačenje. Precizna je bila Zadravec za 31:31, ali ostalo je dovoljno vremena da domaća ekipa dođe do vodstva i ostavlja bodove u Dortmundu.

Koprivničanke su dobro igrale i bile borbene do samoga kraja. Igralo se gol za gol, no na kraju su odlučivale nijanse.

– Nažalost opet su falili detalji. Stvarno moram čestitati ekipi na jednoj dobroj utakmici. Mislim da su blizu granice naših mogućnosti. Dvije lopte, dva zicera, dva sedmerca, tu nam je negdje pobjegla pobjeda, ali ne smijemo pasti, mislim da su cure danas pokazale da ova ekipa može igrati i samo trebamo nastaviti, a jednog dana će nam se to vratiti – rekao je nakon utakmice trener Zlatko Saračević.

– Čestitala bih najprije Dortmundu na pobjedi, ali prije svega svojim curama, svaka čast. Od prve minute imale su vrhunski pristup i mislim da ova utakmica pokazuje kako se igra kad igramo jedna za drugu. Isto tako i činjenicu da pojedinac nikoga ne može pobijediti. Mislim da smo baš sve igrale jedna za drugu i borile smo se do zadnje sekunde. Ne znam što bi rekla osim da nam fali sreće. Imale smo 21 obranu, a postotak realizacije 67 posto, ne znam što nam je još osim sreće trebalo. Nemam što zamjeriti, borile smo se, bile smo sve zajedno u tome jedna za drugu i cure na terenu i one na klupi – kazala je Lea Franušić.

Podsjetimo, i u prvom susretu Borussia je slavila samo s jednim pogotkom prednosti. U Koprivnici je rezultat bio 25:26 za gošće.

Spomenimo da Podravka Vegetu sljedeći vikend očekuje odigravanje čak dviju utakmica u Moskvi.

zatvori