Utorak, 16. travnja 2024.

U Podravini i Prigorju potvrđen 21 novi slučaj zaraze, u koprivničkoj bolnici preminule dvije osobe

Nakon pristiglih nalaza na području Podravine i Prigorja potvrđen je 21 novi slučaj bolesti COVID-19, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– Na području županije trenutno je aktivno 190 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 18 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 28 osoba. U Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus koje su obje rođene 1950. godine. One su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze – poručuju iz stožera.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je u 5.447 slučajeva.

Podsjetimo kako su jučer na snagu stupile Odluka o izmjenama Odluke o uvođenju posebne organizacije rada za djelatnost trgovine koja se obavlja u prodavaonicama i trgovačkim centrima, Odluka o izmjeni Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke zbog sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja te Odluka o izmjeni Odluke o načinu organizacije javnog prijevoza putnika radi sprječavanja širenja bolesti COVID-19 koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite.

zatvori