Utorak, 23. travnja 2024.

ŠKOLA NOGOMETA GRADA KOPRIVNICE Baričić: Ne stajemo s aktivnostima, ove godine planiramo dva velika događaja

Iako epidemija koronavirusa ne jenjava, Škola nogometa Grada Koprivnice ne staje sa svojim planovima i aktivnostima te ove godine planira organizirati dva velika događaja.

Voditelj Škole nogometa Domagoj Baričić istaknuo je da se, ako će situacija s koronavirusom to dozvoljavati, planira Kid’s day krajem kolovoza i Capronca Cup 2021, turnir za mlađe uzraste u lipnju.

–  Mislimo da će se situacija s koronavirusom popraviti i da će djeca biti željna i s nestrpljenjem čekati sport i boravak na svježem zraku – kazao je.

Uz to, zahvaljujući Gradu Koprivnici i vlastitim sredstvima klubova sudionika Škole nogometa obnovljene su svlačionice na igralištu NK Miklinovec, napravljeno je novo igralište na Cerinama te je postavljen dio reflektora u Močilama što daje dodatan vjetar u leđa Školi nogometa.

– To je puno u ovih godinu dana imajući u vidu da se dugo nije ulagalo u oba igrališta. U ovoj godini očekujemo da ćemo početi s izgradnjom novih svlačionica i postavljanjem ostatka reflektora u Močilama, osvijetliti igralište na Cerinama, a godinu iza osvijetliti igralište u Miklinovcu te napraviti umjetni travnjak u Močilama. S takvim uvjetima privukli bismo još više djece te bi klubovima ostavili zavidnu infrastrukturu – otkrio je Baričić.

Snimio Marko Posavec.

Inače, projekt Škole nogometa Grada Koprivnice dugo se pripremao, još od ljeta 2019. godine.

Imali smo dovoljno vremena da sve usuglasimo, pripremimo papirologiju i zainteresiramo javnost. Iako smo imali nezavidnu godinu s obzirom na epidemiju koronavirusa, formiranje Škole nogometa nikad nije bilo upitno. Nismo ni razmišljali o prekidu Kid’s Day-a ili prolongiranju početka natjecanja za našu djecu. To se pokazalo kao izvrstan potez jer smo već u samom početku imali upisanih 70-ak djece, dok trenutno brojimo 125 aktivnih sudionika uz kontinuiranu zainteresiranost za nove dolaske i upise – objasnio je voditelj Škole nogometa.

Dodao je da je Škola nogometa Grada Koprivnice ponudila profesionalan pristup prema svakom djetetu, stručan kadar UEFA licenciranih trenera i dobar omjer cijene i kvalitete. U cijenu ulazi i zimski period kada djeca treniraju u dvoranama i cageballu, jedino je kratak ljetni period slobodan zbog godišnjih odmora i odlazaka na more kako trenera tako i djece.

– Mišljenja sam da će nas budućnost primorati na spajanje klubova u vidu zajedničkih Škola nogometa zbog rasta drugih takozvanih malih sportova, manjeg broja djece i razvoja informacijske tehnologije. Tehnika-Koprivnica, Miklinovec i Močile pioniri su ovog projekta i mogu reći da odnosi između klubova nikad nisu bili bolji. Imamo konstantne koordinacijske sastanke svaka dva tjedna i možemo ići samo prema naprijed – zaključio je Baričić.

zatvori