Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Saračević uoči dvostrukog ogleda u Moskvi: Svaka utakmica u Ligi prvakinja poseban je motiv

Rukometašice Podravka Vegete danas kreću put Moskve na dvostruki ogled s iznimno jakim protivnikom CSKA.

Zaostale utakmice Lige prvakinja na rasporedu su 31. siječnja u 14 sati i 1. veljače u 17 sati.

Kako su poručili iz kluba, nakon povratka iz Njemačke Podravkašice nisu imale puno vremena za odmor. Već su u tjednu odigrale utakmicu šestog kola Prve hrvatske lige za žene i upisale sedmu prvenstvenu pobjedu. Fokus je do danas bio na pripremama za dvije europske utakmice.

Uoči puta u Moskvu na poraz u Dortmundu kratko su se osvrnuli trener Zlatko Saračević i desno krilo Podravka Vegete Nikolina Zadravec.

– Mislim da su cure u Dortmundu odigrale jednu korektnu utakmicu, ali nismo uspjeli pobijediti. Nedostajali su detalji, poneki zicer, izgubljena lopta. Na pristup, želju i koncentraciju nemam nikakvih primjedbi – rekao je Saračević.

Sličnog je mišljenja i Nikolina Zadravec.

– Odigrale smo jednu jako dobru i žestoku utakmicu i mislim da si ne možemo ništa zamjeriti. Ostaje žal zbog važnih bodova i zato što smo bile toliko blizu. Nažalost, opet su presudili detalji, ali smo se borile do kraja i svaka je dala maksimum od sebe od prve do zadnje minute – kazala je Zadravec.

Trener je istaknuo da igraju dvije utakmice.

– Bit će jako teško jer su oni stvarno odlični na svim pozicijama, a na nama je da odigramo maksimalno, damo sve što možemo u ovom trenutku i pružimo pravi otpor – istaknuo je trener Podravke.

Zadravec je napomenula da nisu u kompletnom sastavu.

– Bez obzira na to, moramo skupiti glave i ostaviti srce na terenu. Ne planiramo se predati i ostat ćemo snažne do kraja. Na nama je da damo svoj maksimum u tih 120 minuta na terenu – rekla je Zadravec i dodala da je motivacija u ekipi na jednom korektnom nivou i nastoje održavati atmosferu.

Svi su u ekipi, kako kaže, svjesni da već dulje razdoblje nije upisana pobjeda u nekoj europskoj utakmici, a po pitanju atmosfere nadovezao se i Saračević.

– Ne može biti sjajna atmosfera kad si u seriji poraza, ali motivacija je i dalje tu. Svaka utakmica u Ligi prvakinja poseban je motiv. Cure pružaju svoj maksimum, no nažalost smo kratki s igračkim kadrom. Ozlijeđena je Milošević, a Carlos ima problema s koljenom. Što je tu je, nema plakanja, idemo dalje i u svaku ćemo utakmicu ući sto posto motivirani i potruditi se da napravimo najbolje što možemo – zaključio je trener.

Spomenimo da će obje utakmice suditi sudački par Emil Aghakishi i Ernest Aghakish, a delegat će biti Oleg Tarasikov. Prijenos će biti na drugom programu Arena Sport televizije.

zatvori