Četvrtak, 28. ožujka 2024.

RCGO PIŠKORNICA Potvrđena lokacijska dozvola, odbijen prijedlog Općine Koprivnički Ivanec

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine potvrdilo je lokacijsku dozvolu za RCGO Piškornica.

Iz tvrtke javljaju da je time resorno ministarstvo odbilo prijedlog Općine Koprivnički Ivanec za ukidanje rješenja I. izmjena i dopuna lokacijske dozvole za RCGO Piškornica.

– Piškornica d.o.o. je u ožujku prošle godine zatražila od ministarstva izdavanje rješenja I. izmjena i dopuna lokacijske dozvole za RCGO. Izmjene i dopune odnose se na promjenu tehnologije obrade otpada, smanjenje kapaciteta MBO postrojenja i odlagališta te definiranje faznosti građenja. Izmjene zahvata provedene su isključivo zbog unaprjeđenja tehnologije obrade otpada, čime se postiže bolja obrada otpada i smanjenje utjecaja na okoliš – podsjećaju u Piškornici.

Dodaju da je Općina Koprivnički Ivanec u kolovozu prošle godine zatražila ukidanje tog rješenja, koje je ranije u lipnju postalo pravomoćno. No, napominju da je ministarstvo taj prijedlog odbilo radi neosnovanih navoda.

– Piškornica uspješno privodi projekt prema završnoj fazi realizacije. Tako je, temeljem potpisanog ugovora o dodjeli bespovratnih EU sredstava, Piškornica u prosincu 2020. zatražila prvu isplatu bespovratnih sredstava te joj je, za svrhu upravljanja projektom, odobreno gotovo 189.000 kuna iz europskog fonda Konkurentnost i kohezija. Ovime je potvrđen visoki stupanj realizacije projekta RCGO Piškornica pred kojim je objava postupaka javne nabave za projektiranje i izgradnju, tehničku pomoć i vođenje projekta, nadzor nad radovima te informiranja javnosti, promidžbe i vidljivosti projekta – zaključuju.

zatvori