Subota, 20. travnja 2024.

Saračević: Idemo u Dansku pokazati sebi i svima ostalima da domaći poraz protiv Odensea nije bio realan

U petak u jutarnjim satima ekipa Podravka Vegete kreće put Danske gdje ih očekuje uzvratna utakmica 10. kola DELO Lige prvakinja protiv domaćina Odense Håndbold, poručili su iz Rukometnog kluba Podravka Vegeta.

– Nakon poduže stanke koja se za dio ekipe nametnula zbog reprezentativnih, a za dio pak zbog novih slučajeva koronavirusa, u redove Podravka Vegete ritam se vratio u normalu. Ekipa je nakon blagdana s puno treninga ostvarila kontinuitet na parketu i vratila se standardnim klupskim obavezama i pripremama za nove europske izazove – istaknuli su.

Podsjetili su da je Odense u Koprivnici slavio rezultatom 17:33, a da je to bio samo težak dan za ekipu, imat će prilike pokazati već ove subote u 16 sati i nametnuti se trčanjem i karakterom onako kako su to već radile s nekim danskim ekipama.

– Najveći problem je što već duže vrijeme nismo imali utakmica, ali cure rade maksimalno i imamo dobru atmosferu. Činjenica je da bi nam kontinuitet utakmica mogao pokazati stvarno stanje na terenu, ali idemo tamo odigrati maksimalno i pokazati sebi, a i svima ostalima da domaći poraz protiv Odensea nije bio realan – rekao je trener Zlatko Saračević.

U klubu napominju da je zdravstveno stanje ekipe u ovom trenutku dobro, a očekuje ih još jedno testiranje na koronavirus uoči putovanja i to u četvrtak nakon čega u petak mogu sigurno krenuti na put.

– O kvaliteti danske ekipe ne treba govoriti mnogo, vrhunska skandinavska ekipa koju krase velika nizozemska imena i megazvijezde ženskog rukometa. Tu su Groot, Abbingh i vratarka Wester koje su možda i tri najjače igračice u Nizozemskoj. Ono što je karakteristično za tu ekipu jest atraktivan i brz rukomet koji se sve više viđa u europskim utakmicama – objašnjavaju u klubu.

Da je ekipa spremna, nema sumnje, a o zdravstvenom stanju ekipe nakon pauze zbog samoizolacije te povratka u puni pogon treninga progovorio je Saračević.

– Poslije svega što smo prošli napravili smo solidan broj treninga i vratile su nam se Ivona Mrđen i Lucija Jandrašić koje rade punim intenzitetom nakon dužeg razdoblja i to su dobre vijesti. Ostatak ekipe je u dobrom stanju i rade u punom programu osim Lamprini Tsakalou koja ima nekih zdravstvenih problema već jedan duži period – zaključio je.

Dejana Milosavljević kazala je da vjeruje u ekipu i zna da će ih atmosfera nositi kroz daljnji europski put.

– Jako dobro treniramo otkad smo se okupile. Mogu ovaj intenzitet okarakterizirati i kao mini-pripreme. Moram reći da sam jako zadovoljna kako smo odradile ovaj ciklus. Želimo dati sve od sebe u subotu i nadamo se što boljem rezultatu. Ima i mana u ovoj priči, a to su utakmice koje zajedno nismo odigrale već više od mjesec i pol dana zbog korone i prvenstva, ali to nas ne smije omesti nego nam dati još jedan motiv više da damo svoj maksimum i pokažemo karakter – rekla je Milosavljević.

Spomenimo da je utakmica na rasporedu u subotu u 16 sati, na drugom programu Arena Sport televizije.

zatvori