Foto: Ivan Brkić / RK Podravka Vegeta
Rukometašice Podravka Vegete u nedjelju će u sklopu 12. kola DELO EHF Lige prvakinja snage odmjeriti s njemačkom ekipom BV Borussia 09 Dortmund.

Iz kluba su poručili da će to biti uzvratna utakmica s njemačkim protivnicama koje su u 3. kolu u Koprivnici slavile s jednim pogotkom razlike 25:26.

Borussia trenutno ima dva boda osvojena u Koprivnici u devet odigranih utakmica, a jednak broj bodova ima i Podravka Vegeta.

Zlatko Saračević, trener Podravka Vegete, kazao je da im u osvajanju novih bodova ne pomaže činjenica da se u prethodnoj utakmici ozlijedila Selena Milošević, vanjska igračica i važan stup Podravkine obrane.

>> FOTO: DO KRAJA SEZONE VAN TERENA Saračević: Siguran sam da će nam se Selena već iduće godine vratiti

– Nažalost nisu dobre vijesti, Selena Milošević nam se teško ozlijedila i njezina je sezona gotova. Dobro znamo što nam ona znači, svojom kvalitetom i odnosom prema rukometu. Jedino što sam siguran je da će se vratiti sljedeće godine i želim joj brz oporavak – rekao je Sarčević.

>> Selena Milošević nakon ozljede: Ovo mi je najteži period u igračkoj karijeri, ali vratit ću se još jača

Dodaje da nema vremena za žaljenje, ističući da ekipa naporno trenira i priprema se za odlazak u Njemačku.

– Što se ostalog stanja tiče igramo protiv Dortmunda od kojeg smo u Koprivnici izgubili jedan razlike i odlučivali su detalji. Kroz ovaj tjedan radimo sve da popravimo nedostatke i greške koje smo radili s njima, a i protiv Valcee. Idemo tamo, ako treba i na glavu, moramo napravit sve što je u našoj moći da odigramo odličnu utakmicu i pobijedimo i za nas i za klub, ali i za Selenu – rekao je trener.

Saračević je dodao da je upoznat s onim što Njemice mogu.

– Prošli put nam je puno problema radila Smits i to je jedna ekipa u kojoj ne možeš zaustaviti samo jednu igračicu, nego moraš biti spreman na sve njihove pokušaje. Riječ je o ekipi koja je otprilike po rangu i kvaliteti kao mi. Moram reći da smo i u utakmici s Valceom, a i s Dortmundom gubili na detaljima i tu smo negdje no moramo poraditi na tim ključnim momentima i popraviti ih te naravno probat pobijediti – zaključio je Saračević.

Na nedjeljnu utakmicu za klupske stranice osvrnula se i Ana Turk, desno krilo Podravke.

– Igrali smo s Dortmundom doma i s njima nam je kao i s Rumunjkama trebalo vrlo malo. Sad igramo u gostima, oslabljeni za Selenu Milošević koja nam se ozlijedila, a vrlo nam je bitna u obrani. Slažemo i prilagođavamo se novoj situaciji, a hoće li to biti dovoljno, vidjet ćemo – kazala je.

Turk je naglasila da će dati sve od sebe u nedjeljnoj utakmici.

– Dortmund raste iz utakmice u utakmicu, a i mi nastojimo biti bolji. U svakoj težnji da dobijemo nekog protivnika i njih se nešto pita tako da moramo otići tamo i ostaviti srce na parketu – rekla je Turk te zaključila da imaju vrhunske vratarke, a od igračica osim Dulfer ističe i Smits koja je Koprivničankama u prvoj utakmici radila dosta problema.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju s početkom u 14 sati, a prijenos će biti na 2. programu Arena sport televizije.