Utorak, 23. travnja 2024.

OBNOVA TRGA Rekonstrukcija podzemlja nakon ljeta, a potom pravo ušminkavanje koprivničkog centra

Nakon što se u svibnju pokrene postupak javne nabave, planirano je da u rujnu radni strojevi stignu na središnje koprivničke trgove – Zrinski trg i Trg bana Josipa Jelačića.

Naime, izvođenje radova na rekonstrukciji trgova uvršteno je u plan nabave za 2021. godinu jer se ove godini namjerava pokrenuti postupak javne nabave izvođača radova kao i sami radovi na rekonstrukciji.

Ivana Ledinski Cvetković, viša stručna suradnica za informiranje i odnose s javnostima, rekla je Dravi.info da je početak postupka javne nabave za sada planiran u svibnju.

Objasnila je da nakon provedenog postupka javne nabave, koji uključuje objavu obavijesti o nadmetanju, pregled i ocjenu ponuda, donošenje odluka o odabiru te zaključenje ugovora o izvođenju radova, slijedi izvođenje radova. Kazala je da će u svojstvu investitora uz Grad Koprivnicu, na rekonstrukciji trgova biti uključeni i distributeri plina, električne energije, vode i odvodnje, odnosno Koprivnica plin, HEP, Koprivničke vode.

– Radovi će započeti rekonstrukcijom podzemnih instalacija, odnosno vodovodne, kanalizacijske, plinske te elektro mreže, a nakon toga će na red doći površinsko uređenje trgova. Planirani početak izvođenja radova na podzemnim instalacijama je rujan 2021. godine, nakon što završi ljetna sezona, odnosno mogućnosti korištenja ugostiteljskih terasa – istaknula je Ledinski Cvetković.

Što se tiče samog projekta, on je još uvijek u izradi, a nakon što bude gotov, slijedi ishođenje građevinske dozvole, poslovi javne nabave za odabir izvođača radova te prikupljanje potrebnih dozvola za početak izvođenja radova.

Podsjetimo, prihvaćeno konačno rješenje prema kojem se izrađuje projektna dokumentacija imalo je male preinake u odnosu na prvonagrađeno rješenje na arhitektonskom natječaju.

>> FOTO: NOVI CENTAR KOPRIVNICE Njirić: Autorima idejnog rješenja dali smo niz preporuka i tek s njima kreće ozbiljno projektiranje

Spomenimo da je na natječaj koji su raspisali Grad Koprivnica i Društvo arhitekata Varaždin pristiglo 13 radova, a prosudbena komisija donijela je konačnu odluku da je najbolji rad djelo arhitektonskog tima tvrtke NFO: Maje Bencetić, Frane Dumandžića, Kate Marunice, Nenada Ravnića, Andree Šandrak, Roka Šarića, Karle Tavić i Filipa Vidakovića.

>> VIDEO Ovako će izgledati novi centar Koprivnice – pogledajte vizualizaciju

Ocjenjivačkom komisijom predsjedao je arhitekt Hrvoje Njirić, a u njemu su još bili predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin, arhitektica Vanja Ilić i arhitektica-konzervatorica Ana Šverko.

>> OVO JE NOVI IZGLED CENTRA KOPRIVNICE U Koprivničkom godišnjaku objavljeno je kako će izgledati

– S obzirom na trenutnu situaciju s epidemijom koronavirusa, nezahvalno je prognozirati terminski tijek i odvijanje radova na rekonstrukciji glavnih gradskih trgova, no ako će sve biti prema planu poslovi na rekonstrukciji trebali bi završiti u 2022. godini – zaključila je Ledinski Cvetković.

zatvori