Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Križevački Radnik izvodit će radove na velikom projektu ‘Aglomeracija Koprivnica’

Radove u sklopu projekta “Aglomeracija Koprivnica” i to na Tenderu 1 – Radovi na proširenju postojećeg sustava odvodnje na nova naselja u aglomeraciji Koprivnica izvodit će križevački Radnik.

Odlučilo je tako stručno povjerenstvo, a potvrđeno je na nedavnom sastanku kojem su prisustvovali gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić, načelnica općine Đelekovec Štefica Sirutka, načelnica općine Hlebine Božica Trnski, načelnik općine Drnje Petar Dombaj, načelnik općine Rasinje Danimir Kolman, zamjenik načelnika općine Peteranec Darko Palaš te direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras.

Podsjetimo, ukupna ponuđena vrijednost radova na proširenju sustava odvodnje na nova naselja u aglomeraciji Koprivnica iznosi 153 milijuna kuna.

– Predviđena je izgradnja kanalizacije mreže u duljini 75,484 km te su predviđeni novi priključci na sustavu vodoopskrbe, njih 1.425 i sustava odvodnje, njih 2.400 – objašnjavaju u Gradu.

Napominju da je vrijednost cijelog projekta “Aglomeracije Koprivnica” 410 milijuna kuna bez PDV-a, a provodi se na području Koprivnice i općina Peteranec (naselje Sigetec), Đelekovec (naselje Đelekovec), Koprivnički Bregi, Rasinja (naselja Rasinja i Subotica Podravska), Drnje (naselja Torčec, Botovo, Drnje) i Hlebine (naselje Hlebine).

Dodajmo da su bespovratna sredstva u udjelu 69,2 posto od prihvatljivih troškova, odnosno iznose nešto više od 283 milijuna kuna, dok preostali dio od 126 milijuna kuna sufinanciraju Hrvatske vode, Ministarstvo zaštite, okoliša i energetike, općine, Grad Koprivnica i Koprivničke vode.

Izvor: koprivnica.hr
zatvori