Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Koprivničke nogometašice sljedeći tjedan počinju s pripremama, u klub stigle i dvije nove igračice

Igračice Ženskog nogometnog kluba Koprivnica sljedeći tjedan počinju s pripremama za proljetni dio prvenstva, a u zimskom prijelazom roku priključile su im se dvije nogometašice đurđevačkog Graničara.

Riječ je o dosadašnjoj kapetanici Graničara Doroteji Erhatić i prvoj golmanici đurđevačkog kluba Anamariji Škafar. One će koprivničkim seniorkama pomoći u prvenstvu koje će početi zaostalom utakmicom protiv Nogometne škole Međimurje-Čakovec 14. ili 21. ožujka.

Predsjednica ŽNK Koprivnica Nikolina Notersberg kazala je da je jesenski dio prvenstva koprivnička momčad odradila bez greške.

– Zbog situacije s koronavirusom, odigrali smo jednu utakmicu manje od predviđenih šest, no u pet koje smo odigrali, uzeli smo sva tri boda. Do kraja prvenstva bit će neizvjesna borba za prvo mjesto, a stavili smo imperativ na ulazak u Prvu ligu. Prvi preduvjet nam je pobjeda u zaostalom kolu protiv NŠ Međimurje-Čakovec – istaknula je Notersberg.

Dodala je da klub nije napustila ni jedna igračica. Što se tiče stručnog kadra, seniorke će i dalje voditi Damir Valent-Zec, golmanice Filip Šokec, pionirke i kadetkinje će do novih pobjeda ići s kapetanicom seniorki Matejom Videc, dok limačice i dalje ostaju pod trenerskom palicom golmanice seniorki Klare Vinković.

– Pionirke i kadetkinje pripreme će započeti 19. veljače, a limačice kada to vrijeme dozvoli. Naravno, bez rizika, na svima nama je da se i dalje što odgovornije ponašamo i pridržavamo uputa Stožera te poštujemo donesene mjere kako bi izbjegli razvijanje pozitiviteta na koronavirus. Budu li kroz pripremni dio i proljetni dio prvenstva svi unutar ekipe odradili svoj posao sa 100 posto, uključujući i trenere, ne sumnjam da budemo mi ti koji će se veseliti 13. lipnja nakon završetka kvalifikacija za Prvu hrvatsku nogometnu ligu za žene. Nadam se da će to biti prilika da nam se smiluju i veće kompanije u Koprivnici oko nekih minimalnih donacija, s obzirom na to da do sada nažalost nismo prepoznati kao klub u koji se “isplati” ulagati – istaknula je Notersberg.

Škola nogometa počinje s upisom novih članova. Upisati se mogu djevojčice od pet do 15 godina. U četiri kategorije koje ovaj klub ima spadaju limačice od pet do 10 godina, pionirke od 11 do 13 godina, kadetkinje od 14 do 16 i seniorke od 17 godina nadalje. Svaka od te četiri kategorije ima stručno vodstvo i trenera golmanica.

– Rast škole nogometa sljedeći je korak k daljnjoj popularizaciji ženskog nogometa, a djevojčicama daje priliku da se razvijaju kao sportašice i osobe te doprinesu razvoju nogometa općenito – zaključila je predsjednica kluba.

zatvori