Četvrtak, 25. travnja 2024.

Koprivničko-križevačka županija ostvarila najveći rast prometa u uvjetima epidemije koronavirusa

Mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa imale su značajan utjecaj na rezultate poslovanja u gospodarstvu u svijetu, ali i u Hrvatskoj.

Na razini samo dvije županije u 2020. godini ostvaren je rast prometa u uvjetima epidemije koronavirusa u odnosu na isto razdoblje godinu prije i to najveći u Koprivničko-križevačkoj s 2,4 posto, dok je u Osječko-baranjskoj 0,4 posto, donosi FINA.

Što se tiče poduzetnika, njih 16 nominalno sjedište ima u Koprivničko-križevačkoj županiji, što ju svrstava na šesto mjesto promatrano prema teritorijalnom principu.

Kao najstabilniji poduzetnici u Podravini i Prigorju ističu se Belupo, Carlsberg Croatia, Hartmann, Bilokalnik-IPA i Vemo Trade.

Spomenimo da je redoslijed tvrtki definiran prema ukupnim prihodima 2019. godine, od većih ostvarenih prihoda prema manjim.

Dodajmo da je u novonastalim uvjetima povećanje rizika posebno izraženo u turizmu. Direktni učinci mjera fizičkog distanciranja, izolacije i karantene utječu na velik broj poslovnih subjekata kod kojih je izražen ili im prijeti rizik likvidnosti.

zatvori