Četvrtak, 25. travnja 2024.

KNOWLEDGE WELL Na drugom okruglom stolu razrađene zajedničke točke suradnje

U sklopu projekta “Knowledge Well” održan je drugi online okrugli stol za učitelje i stručne suradnike na razini cjelokupnog partnerstva na kojem se pričalo o razvoju potencijala izvrsnih učenika.

Kako su poručili iz Grada Koprivnice, cilj ovog okruglog stola bio je razrada zajedničkih prekograničnih točaka unutar svakog programa za rad s izvrsnim učenicima. Na kraju aktivnosti će unutar svakog područja istraživanja biti izrađena dva programa za rad s izvrsnim učenicima koji će osim točaka koji će svaki partner raditi samostalno, sadržavati i točke koje će projektni partneri zajednički razrađivati.

Dodali su da je drugi okrugli stol bio podijeljen jednako kao i prethodni u tri grupe. Kroz projekt je ujedno cilj razvijati prirodne, društvene i tehničke znanosti, a unutar svake od znanosti radi se na dva predmeta.

>> U sklopu projekta Knowledge Well održan prvi okrugli stol

Unutar prirodnih znanosti razvija se biologija i kemija, unutar društvenih geografija i povijest, dok se unutar tehničkih znanosti razvija matematika i IT područje.

Timove za svaku znanost čine učitelji i psiholozi. Tako je tim za biologiju i kemiju iz Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, za geografiju i povijest zadužena je Osnovna škola Braća Radić, dok za matematiku i IT Osnovna škola Đuro Ester. Svaki od timova vođen je vanjskim stručnjakom za određeno područje koji ima iskustva u radu unutar centara izvrsnosti i s izvrsnim učenicima.

Tijekom sljedećih mjeseci svaki će partner izraditi programe za rad s izvrsnim učenicima te početi provoditi radionice za izvrsne učenike.

Podsjetimo da su tijekom prvog okruglog stola projektni partneri definirali smjernice te razmijenili iskustva i ideje što se tiče razvoja programa za rad s izvrsnim učenicima. Također, kako programi za rad s izvrsnim učenicima nisu identični u zemljama partnera, tema prvog okruglog stola bila je i uskladiti potrebe škola i učenika te prezentirati ideje oko priprema razvoja zajedničkih točaka unutar programa.

Spomenimo da su ovom okruglom stolu prisustvovali projektni partneri, s hrvatske strane Grad Koprivnica zajedno s provoditeljima projektnih aktivnosti, tri osnovne škole na području grada, a s mađarske strane grad Heviz i Osnovna škola Mihály Sztárai iz Pečuha koja ga je ovog puta organizirala.

zatvori