Izvor: RK Podravka Vegeta / Foto: Alchetron
Rumunjka Bianca Maria Bazaliu još jedno pojačanje u novoj sezoni na vanjskoj poziciji u Rukometnom klubu Podravka Vegeta.

Iz kluba poručuju da je Bianca Maria Bazaliu mlada rumunjska reprezentativka u dobi od 23 godine, visoka 183 centimetara i igra na poziciji lijevog vanjskog i u ovom trenutku je igračica rumunjskog CSM Bucuresti.

Dodaju da je Biancin prvi profesionalni klub bio u njezinom rodnom gradu, LPS Slatina. Nakon toga je pet sezona provela u CSM Bucuresti, a jednu sezonu zaigrala je za Brasov te se 2020. godine ponovno priključila rumunjskom timu u kojem je provela najveći dio svoje sportske karijere.

– S jednim od najboljih rumunjskih klubova, koji je već dugi niz godina u samom vrhu europskog rukometa, CSM Bucuresti, osvojila je Ligu prvakinja 2016. U ovom elitnom natjecanju je s aktualnim klubom u 2017. i 2018. godini osvojila treće mjesto – objašnjavaju u klubu.

Napominju da je ova mlada Rumunjka i osvajačica zlatne medalje na vrlo jakom turniru koji se pod pokroviteljstvom IHF-a održava svake godine u Bukureštu i gdje nastupaju najelitniji europski klubovi.

Uz to, na Juniorskom svjetskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju 2014. godine. Ponijela je tada i titulu drugog najboljeg strijelca Svjetskog prvenstva te ALL star titulu kao najbolja lijeva vanjska igračica prvenstva. Bianca se nalazi i na sedmom mjestu liste strijelaca u domaćim natjecanjima s čak 244 pogotka.

Od ostalih nagrada, u svom je rodnom gradu Slatini dobila titulu počasne građanke za 2014. godinu, dok je istom titulom počašćena i u Bukureštu 2016. godine.