Petak, 29. ožujka 2024.

Jedan stoper napustio Slaven, drugi na posudbi

Dva stopera napuštaju Nogometni klub Slaven Belupo – jedan trajno, a drugi ide na posudbu.

Vinko Soldo od danas više nije igrač Slaven Belupa. Poručili su to iz Nogometnog kluba Slaven Belupo i dodali da je Soldo u Koprivnicu stigao krajem siječnja prošle godine, upisao je 21 nastup pri čemu 20 u prvenstvu, a jednom u kupu. Istaknuli su da je debitirao u 22. kolu prošle sezone u susretu s Hajdukom u kojem je Slaven slavio rezultatom 2:1. Postigao je i jedan pogodak, na gostovanju kod Gorice bio je precizan glavom za 0:1 i sva tri boda u 11. kolu aktualne sezone.

– Proveo sam prekrasnih godinu dana u Koprivnici i zaista mi je žao što odlazim. Ipak, nogomet je takav, nepredvidljiv i nikad ne znate što vam donosi sutra. Slaven će u meni imati velikog navijača i vjerujem da će moji dosadašnji suigrači biti još bolji nego na jesen. Kvalitetu imaju i to će potvrditi na terenu – rekao je Soldo.

Što se pak tiče drugog stopera, Matko Zirdum ostatak će sezone provesti na posudbi u slovenskoj Gorici, trenutno desetoplasiranoj momčadi slovenske Prve lige.

U klubu napominju da je Zirdum ove sezone odigrao četiri utakmice u dresu Slaven Belupa te će na proljeće kroz veći fond utakmica hvatati formu kako bi spreman dočekao pripreme za iduću sezonu.

– U ovom trenutku najpotrebnije su mi minute na terenu kako bih napredovao i u dogovoru s klubom sam zaključio da je ovo najbolji potez. Vjerujem da će tako i biti u Gorici i kako će se ova posudba pokazati kao pun pogodak – objasnio je Zirdum.

zatvori