Utorak, 23. travnja 2024.

Grad Koprivnica o svom će trošku uklanjati dimnjake koji se ne koriste

Na prijedlog Stožera civilne zaštite grada Koprivnice gradonačelnik Mišel Jakšić donio je odluku o uklanjanju dimnjaka s objekata u vlasništvu grada, ali i privatnih objekata prema zahtjevima građana.

– Riječ je o aktivnosti koja se poduzima radi zaštite i sigurnosti građana u slučaju nastajanja neke od prirodnih nepogoda. Uklanjanje dimnjaka počinje idućeg tjedna – poručili su iz Grada i dodali da će u ovoj akciji sudjelovati gradske stručne službe, djelatnici Komunalca, dobrovoljni vatrogasci Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice, profesionalni vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica i policija.

Spomenimo da će se uklanjanje dimnjaka obavljati na trošak Grada.

– Dimnjaci se uklanjaju sve do ispod krovišta objekta. Mjesto s kojeg će dimnjak biti uklonjen bit će sanirano najlonom, a ostale radove moraju si osigurati sami vlasnici objekata – objašnjavaju u Gradu.

Građani koji žele da im se uklone dimnjaci koje ne koriste, mogu se prijaviti se od danas pa do 15. siječnja višem stručnom suradniku za građenje Dejanu Mihalcu na brojeve 048/279 503, 095 376 2960 ili putem e-mail adree [email protected].

zatvori